20 alumnes-treballadors participen en el nou curs d’atenció sociosanitària del Consell

Aquesta setmana la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell de Menorca, Cristina Gómez, ha visitat juntament amb la directora insular d’Ocupació, Innovació i Cooperació Local, Nati Benejam, als participants del nou curs mixt d’ocupació i formació que es desenvolupa a Ciutadella. El Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell gestiona aquest programa SOIB30 «Sa Roqueta i Sa Vinyeta» finançat pel SOIB (servei d’ocupació de les Illes Balears) amb la participació del SEPE (servei públic d’ocupació estatal) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE). L’objectiu d’aquests dos projectes és millorar l’ocupabilitat dels participants alhora que es formen i es facilita la seva inserció laboral.

En aquest curs, els 20 participants – persones desocupades majors de 30 anys – aprendran una feina i al final rebran el certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària. Aquesta certificació professional tindrà per a uns 10 participants en el curs l’especialitat d’atenció sociosanitària per a persones dependents a institucions socials, i pels altres 10 per a persones dependents a domicili. L’alumnat adquirirà les eines per a treballar a residències, centres o institucions, i domicilis i pisos tutelats, on atendran a persones grans, amb diversitat funcional o d’altres necessitats socials. Faran també durant el curs treball efectiu a diferents institucions de Menorca com el Geriàtric de Maó, el centre Trepucó, la residència de Santa Rita i el Patronat Municipal de l’hospital de Ciutadella i la Fundació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip