L’Organització Mundial del Comerç insta els EUA a eliminar els aranzels contra l’oliva negra espanyola

Olives de varietats experimentals cultivades a Batea amb què es fan els productes i l’OOVE d’Origival. Imatge del 31 de març del 2021

ACN Barcelona .- L’Organització Mundial del Comerç (OMC) ha instat els Estats Units a eliminar els aranzels contra l’oliva negra espanyola en un informe en què dictamina “inconsistències” en les mesures de defensa comercial que els EUA apliquen a aquest producte. L’informe és el resultat d’una demanda de la Comissió Europea davant l’OMC promoguda pel govern encapçalat per Pedro Sánchez. La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha reclamat a l’administració nord-americana, un cop s’ha fet públic l’informe de l’OMC, que acati la petició de l’organisme internacional de control del comerç.

Maroto ha considerat que l’informe és “un gran pas” per “arribar a una solució definitiva” del conflicte. “Posarem tots els mitjans al nostre abast per acabar amb aquests aranzels”, ha afirmat la titular de la cartera d’Indústria, Comerç i Turisme.

Segons una nota de premsa del Ministeri, el mateix Tribunal de Comerç Internacional dels EUA ja va qüestionar el procediment de l’administració nord-americana en la demanda que exportadors espanyols d’oliva negra van presentar davant d’aquest organisme.

L’agost del 2018 el govern dels EUA va imposar mesures antidumping i anti subvenció a les olives negres espanyoles en considerar les subvencions a aquesta producció una competència deslleial. Des d’aleshores, el govern espanyol calcula que l’exportació ha caigut un 70%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip