Vi de la setmana: Conde de Haro Brut Reserva 2018

Avui us recomanam gràcies a Vinum Menorca un cava elaborat a La Rioja pels prestigiosos cellers Muga. El seu cupatge és 90% Viura i 10% Malvasia, que el fa diferent als caves catalans. Porta 14 mesos en botella. La verema es fa en caixes de 15 quilos per a respectar la integritat dels raïms que són tots de la mateixa finca. Estam davant un cava elaborat de la manera tradicional i que ens pot recordar als millors champagnes francesos o als grans caves catalans de Corpinat.

TAST

  • Vista: Escassíssima oxidació amb tons grocs i verd brillants. Escuma formada en copa és densa i persistent. Rosari de bimbolles molt fines.
  • Nas: Elegant i lleuger, amb aromes de poma, notes de flors blanques i matisos de galleta.
  • Boca: Elegant i refrescant, amb notes cremoses i una correcta acidesa moderada.

MARIDATGE

És un cava ideal per aquestes festes o per a celebracions si optam per peix i marisc, arrossos, calderes i cuina asiàtica i mexicana, a més dels plats tradicionals de Nadal com les carns blanques, la porcella o l’anyell al forn.

Al tractar-se d’un cava sec, menys de 12 g de sucre per litre, ens maridarà de meravella per als aperitius a base de marisc com escopinyes al natural o al forn amb pa ratllat, cloïsses al vapor o amb salsa verda, navalles a la planxa, musclos de roca a la marinera o amb una salsa lleugera de llet de coco, curri i cilantre. També per entrants com el foie, un tàrtar de salmó o de tonyina, pernil i embotits ibèrics, a més d’assortiment de formatges.

Escamarlans a la planxa del Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb el marisc a la planxa o a la graella: gambes o escamarlans, a més de plats de cuina asiàtica i mexicana, des del sushi als ceviches, passant per un tataki de tonyina vermella o un salmó teriyaki.

Calderes de llamàntol o de llagosta, arrossos caldosos de marisc, llamàntols al forn gratinats amb all i oli, o bé llagosta amb cebes.

Però si volem disfrutar-lo a la taula de Nadal, és un cava que ens pot acompanyar tots els plats. Des del brou de Nadal i la sopa de la reina, als rostits de gall d’indi, porcella o be, a més de donar el correcte punt d’acidesa per a desembafar els torrons i les llaminadures nadalenques.

Si voleu saber més d’aquest vi que de segur us seduirà, contacteu amb VINUM, bé a la seva botiga del polígon o al seu portal de venda on line on el podreu trobar al millor preu de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca