El Govern celebra la primera sessió de treball participatiu amb el sector per a la creació del Hub Audiovisual Illes Balears Company ha explicat que Cultura ja ha iniciat el procediment per desenvolupar una proposta pròpia de posicionament per generar continguts propis

 El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha presidit avui la primera sessió de treball per a la creació del Hub Audiovisual de les Illes Balears, que ha comptat amb la participació de la directora general de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), Beatriz Navas.

Company ha explicat als representants del sector audiovisual de les Illes Balears que el Govern de les Illes Balears treballarà des d’un “procés participatiu” i de cerca de “consens” per crear i consolidar un Hub Audiovisual que valori el “potencial” del sector. “Estem desenvolupant una proposta pròpia per a posicionar-nos correctament com a Comunitat Autònoma complint els objectius marcats pel Pla Nacional recollit en els fons europeus del Component 25 d’Espanya Pot”, ha concretat el titular de Cultura. “Hem de treballar per generar continguts propis i consolidar el paper de la indústria audiovisual com a motor de canvi de model a les Illes en la línia del marcat pels fons europeus”.

D’altra banda, Navas ha recordat que l’Spain Hub Audiovisual tindrà en compte els eixos marcats de “digitalitzar, internacionalitzar, atreure inversions, millorar els instruments financers i fiscals, disponibilitat de talent i desenvolupament de capital humà, així com reformes reguladores i eliminació de barreres administratives”. La directora general de l’ICAA ha assegurat que és una «oportunitat d’atreure inversió i enfortir el sector nacional».

La reunió ha comptat també amb la presència de la Directora General de Cultura, Catalina Solivellas, i la directora gerent de l’Institut d’Indústries Culturals, Cristina Llambias.

Llambias ha explicat que el projecte de Hub Audiovisual per a la nostra comunitat autònoma, tenint com a base el pla de l’Spain Audiovisual Hub, enfortirà les indústries culturals i creatives del sector audiovisual i digital de les Illes Balears.

En aquests moments, ha continuat Llambias, el Govern ja ha iniciat el procediment per poder contractar la redacció del Pla de gestió de les Illes Balears Audiovisual Hub. Aquest pla desenvoluparà les accions necessàries per a un nou escenari competitiu del sector audiovisual, sempre amb la supervisió de l’ICIB que alhora es coordinarà amb els agents implicats.

Aquestes sessions de treball serviran per definir un estat de la situació actual per “avançar en el camí correcte per assolir els objectius de millora i el desenvolupament de les indústries culturals i creatives del sector audiovisual”.

La sessió de treball ha comptat també amb l’assistència del director de Mallorca Film Commission i representant també de la Fundació Mallorca Turisme (Consell de Mallorca), Pedro Barbadillo; el director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa; el director d’IB3 Televisió, Joan Carles Martorell; el director insular de Promoció Turística i representant de l’Eivissa Film Office, (Consell Insular d’Eivissa), Juan Miguel Costa; el president i la coordinadora d’APAIB, Kiko Domínguez i Marta Hierro respectivament; la representant de l’Associació Menorca Illa Audiovisual (MIA), Inés Garrell; la representant de CIMA, Victoria Morell; el representant d’APAI, Iván Ros; la directora de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Elena Costa; el president de The-Base, Chencho Coll; i el representant d’ACIB, Luis Hortas.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip