Actes 8 Març

Salut destinarà 1,6 milions d’euros a adquirir vacunes contra l’herpes zòster

El Consell de Govern ha autoritzat la consellera de Salut i Consum per a la contractació del subministrament de la vacuna contra l’herpes zòster per a l’any 2021, per un valor d’1,6 milions d’euros. Es tracta d’una vacuna que enguany ha passat a formar part del calendari oficial per recomanació de la Ponència de Programes i Registre de Vacunacions als 65 anys d’edat, amb la recaptació de població de més edat. També està indicada per a persones a partir dels 18 anys amb determinades condicions d’alt risc de patir formes greus de la malaltia.

La decisió es va prendre atesa la càrrega de la malaltia, la gravetat de l’afectació per a persones amb alt risc i les característiques de les vacunes disponibles pel que fa a eficàcia i seguretat.

La disponibilitat de la vacuna és limitada i la Ponència de Programes i Registre de Vacunacions ha proposat iniciar l’ús d’aquesta vacuna establint un ordre de prioritats segons el risc de cada condició, recomanació acceptada per la Comissió de Salut Pública:

1.    Persones amb les condicions de risc següents:
a)    Trasplantament de progenitors hematopoètics (TPH).
b)    Trasplantament d’òrgan sòlid (TOS).
c)    Tractament amb fàrmacs anti-JAK.
d)    VIH.
e)    Hemopaties malignes.
f)    Tumors sòlids en tractament amb quimioteràpia.
2.    Població general als 65 anys i recaptació als 80 fins que s’arribi a la primera cohort vacunada.

El valor estimat del contracte és d’1.668.698,55 €, amb una vigència d’un any i sense possibilitat de pròrroga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.