Jornada divulgativa dels resultats del Projecte MAREBI Demà dijous a les 18.00 h, a la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis, can Victori, s’ha organitzat una jornada divulgativa per a presentar els resultats obtinguts a través d’aquesta iniciativa.

 

Després d’un any de treballs de seguiment, estudi i divulgació del medi marí de la Reserva de Biosfera de Menorca, el projecte MAREBI arriba a la seva fi. En aquest sentit, el dijous 25 de novembre, a les 18.00 h, a la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis, can Victori, s’ha organitzat una jornada divulgativa per a presentar els resultats obtinguts a través d’aquesta iniciativa.

En concret es presentaran les conclusions dels cinc estudis realitzats en el marc del projecte, així com les actuacions de divulgació sobre la importància de la conservació del medi marí que s’han realitzat.

La jornada és oberta al públic general, però cal inscripció prèvia a l’adreça electrònica: unaillaunamar@gmail.com

Els estudis

Estudi de base per detectar àrees marines vulnerables
En el marc d’aquest estudi, realitzat per l’OBSAM, s’han analitzat 34 tipus de pressions diferents que afecten potencialment l’estat de conservació dels ecosistemes marins.

Les praderies d’algueró com a indicador de la conservació dels ecosistemes costaners
L’algueró, Cymodocea nodosa, és una planta marina similar a la posidònia, que forma praderies molt importants per als ecosistemes costaners. S’ha avaluat l’estat de conservació de les principals praderies del nord de Menorca.

Cartografia submarina de la meitat nord de la badia de Fornells
S’ha realitzat una cartografia de detall dels hàbitats marins presents, i realitzat una anàlisi comparativa respecte a una cartografia prèvia de 2006.

Seguiment d’ocells marins
Els ocells marins son uns bons indicadors de l’estat de conservació ambiental, amb aquesta perspectiva s’ha realitzat el seguiment de les poblacions de dues espècies amenaçades (el corb marí emplomallat i la gavina corsa) i d’una espècie cosmopolita (la gavina camagroga) i es presenten els resultats.

Informe sobre l’ús públic a les platges de Menorca
S’han actualitzat els indicadors de pressió de les platges de Menorca, seguiment que es porta a terme fa dues dècades per part de l’Obsam i del Consell Insular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca