La insularitat genera desequilibris que cal compensar per igualar-nos a altres territoris”

El coordinador del Comitè Insular de Cs Menorca i portaveu de Cs al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, va participar en una taula rodona per tractar els problemes de la insularitat a la I Convenció Autonòmica de la formació taronja celebrada aquest cap de setmana a Palma. A més, van participar altres representants de Cs a Menorca com Jesús Méndez, Eugenio Ayuso, Isabel León i Marisa Pons

Durant la taula rodona sobre insularitat, Ayuso va insistir que “la insularitat genera desequilibris que cal compensar per igualar-nos a altres territoris” i va considerar molt important avançar en les mesures fiscals del REB per compensar aquests desequilibris ocasionats per la insularitat. “Portem des de l’any 1998 amb promeses buides pel que fa al REB, tant els governs del partit Popular com els del PSOE han deixat passar l’oportunitat, de compensar els desequilibris que genera la insularitat igualant els drets amb altres territoris recollits a la Constitució”, va manifestar.

“És important compensar el dèficit d’inversions que tenen les nostres illes, en transports, telecomunicacions, protecció del medi ambient i patrimoni, carreteres, recursos hídrics, transport de residus i hidrocarburs”, va assenyalar el conseller, que va assegurar que cal continuar treballant per tenir una bona connectivitat aèria i marítima.

Ayuso també va reivindicar alguna cosa històrica com és l’increment del complement d’insularitat. “La manca d´un complement d´insularitat just, desincentiva l´atractiu de les nostres illes, que juntament amb l´exigència del català com a requisit, suposa una barrera i fomenten el dèficit de professionals i poder atraure talent de fora”, va comentar el conseller Cs.

Per acabar, el coordinador insular va lamentar la manca de disposició que hi ha del govern del PSOE i Podem per actualitzar el complement d’insularitat que ha vetat les nostres esmenes als PGE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip