Massificació turística 2: vehicles i platges (vídeo)

Segona entrega, acompanyada del corresponent vídeo (adjunt), de la problemàtica de massificació turística que es viu a Menorca. En aquesta ocasió es parla de la saturació de platges i d’altres llocs, agreujada per l’alta presència de vehicles.

En 2021, les platges més emblemàtiques del sud de Ciutadella tancaven els seus aparcaments a les 7:30 h del matí, fet que dóna una idea de la demanda infinita que generen les platges verges més conegudes. Per la seva banda, a Binimel·là, es podia comptabilitzar una filera de vehicles aparcats sobre el vial d’accés (l’aparcament ja estava saturat) que sumava gairebé quatre quilòmetres.

Com que això de la saturació de vegades és subjectiu, des del GOB estem intentant divulgar les dades concretes que es troben a disposició, per tal de poder tenir valoracions més objectives.

Per exemple, l’informe de 2019 elaborat per l’Observatori Socio Ambiental de Menorca, que ofereix el Sistema d’indicadors del Pla Territorial Insular, mostra el nivell de freqüentació de platges de Menorca. Essent que les platges tenen una determinada extensió, es pot atorgar un paràmetre d’usuaris per m2 i definir la capacitat màxima que presenten.

A la imatge que acompanya aquesta nota, podem comprovar com Cala Mitjana estava 7 vegades per damunt del que hauria d’estar. Una autèntica barbaritat. Macarelleta està 8 vegades per damunt de la seva capacitat. Cala en Turqueta, camí de quatre vegades.

Aquesta enorme massificació a les platges emblemàtiques provoca dues conseqüències altament negatives. Per una banda, genera desencís al turisme més sensibilitzat, que ve a Menorca atret per una propaganda que sempre mostra el litoral amb molt poca gent. Per altra part, la gran pressió durant setmanes, provoca degradació ambiental sobre zones fràgils.

En opinió del GOB, és urgent reduir l’extensió d’alguns aparcaments perquè la gent entén que mentre hi ha lloc pel vehicle hi haurà lloc a la platja. En el cas de cala Mitjana, és clar que aquest aparcament habilitat el 2013 és molt més gran del que hauria de ser (veure annex 3).

L’allau de persones i vehicles també s’ha vist cada dia als fars. Punta Nati i Cavalleria han registrat diàriament col·lapses per la multitud de gent que vol anar a veure les postes de sol. En aquests tipus d’espai no és factible habilitar aparcaments per a tanta gernació. La solució hauria de ser la mateixa que s’ha aplicat a Favàritx i a Macarella.

Com a mínim durant els mesos de juliol i agost, aquests llocs tan cercats s’han de gestionar per evitar que morin d’èxit. Evitar el vehicle privat i habilitar transport públic és la solució que està funcionant bé a l’illa i que fa anys que s’aplica a d’altres indrets amb molta de pressió de visitants, com alguns parcs naturals i nacionals. L’experiència de visita guanya molta qualitat i els valors naturals es conserven.

Els fars, cala en Turqueta, com també cala Galdana (on gran part de l’aparcament queda ocupat pels treballadors de les empreses i després no hi ha lloc pels clients), són espais que s’haurien de gestionar a partir de transport col·lectiu ben organitzat.

Una altra qüestió important que hi ha sobre la taula és la possibilitat de limitar el nombre de vehicles que poden arribar a l’illa. Això ja fa dos anys que s’aplica a Formentera, que registrava problemes molt grans de col·lapse de cotxes i es va aprovar una llei que permet que el Consell Insular pugui decidir cada any el nombre de vehicles que hi podran haver a l’illa. Lògicament, amb prioritats per residents, serveis públics i similars, però amb la possibilitat de limitar especialment els que arriben via marítima durant l’estiu (annex 5).

Es tracta d’una possibilitat que resulta molt útil per a Menorca i que hauria d’estar inclosa en la Llei de la Reserva de Biosfera que s’està elaborant des del Consell Insular per ser enviada al Parlament Balear.

Per tant, reducció d’aparcaments de platges saturades, habilitació de transport col·lectiu per espais que no es poden gestionar amb aparcaments, i capacitat legal per a controlar el nombre de vehicles privats que operen sobre l’illa, són propostes orientades a buscar solucions reals als problemes que ara estan afectant la qualitat turística i vivencial de Menorca. Podeu seguir tota la reflexió en el vídeo curt que s’adjunta.

Us convidam a divulgar i donar suport a aquestes propostes, així com a pensar-ne d’altres que puguin resultar útils per a conservar l’illa així com l’estimam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip