Més d’un centenar de centres de les Illes Balears se sumen a les activitats del 25N en contra de les violències masclistes Els alumnes de l’IES Joan Ramis i Ramis han penjat avui una pancarta a la façana en la que es pot llegir: “Centre Segur: Sense estereotips ni prejudicis”.

 

La Conselleria d’Educació i Formació Professional ha participat avui en tot tipus d’activitats organitzades amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. El conseller Martí March s’ha desplaçat fins al Consolat de Mar per participar en el minut de silenci en record de totes les dones assassinades, víctimes de violència masclista, i en suport a totes les dones que pateixen aquest tipus de violència.

Per la seva part, la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, acompanyada de la directora de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar (Convivèxit), Aina Amengual, ha participat en les activitats organitzades a l’IES Ses Estacions i l’IES Sa Ribera, de Palma. A Menorca, el delegat d’Educació a l’illa, Joan Marqués, s’ha sumat als actes de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó. I a Eivissa, la delegada d’Educació a les Pitiüses, Margalida Ferrer, ha assistit a la jornada organitzada per l’Escola d’Art.

Són tan sols una part de les múltiples activitats per commemorar el 25N organitzades per un total de 117 centres de les Illes Balears, una xifra que any rere any continua augmentat des de que va començar la iniciativa conjunta de la Conselleria d’Educació i Formació Professional i la de Presidència, Funció Pública i Igualtat, amb un pressupost de 380.000 euros.

Es tracta d’una convocatòria que cerca accions de sensibilització i prevenció de les diferents formes de violència contra les dones en torn al 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, i que en aquesta edició amplia la celebració d’activitats fins al 8M, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones.

La finalitat de les accions programades és sensibilitzar a les escoles sobre les diferents formes de violència contra les dones i prevenir-les, mitjançant el disseny, la implementació i l’avaluació d’accions de sensibilització i prevenció de les diferents formes de violència contra les dones entorn d’una data tan significativa com el 25N i el 8M.

Els objectius que es volen aconseguir són:

  • Prevenir les violències masclistes en totes les etapes educatives.
  • Sensibilitzar els infants i joves per generar canvis i modificacions en les seves actituds que permetin avançar cap a l’erradicació de les violències masclistes.
  • Dotar d’eines i instruments per detectar els primers indicis en una relació afectivosexual no igualitària.
  • Fomentar l’aprenentatge de mètodes no violents per a la resolució de conflictes als centres escolars, així com la introducció d’una perspectiva de gènere que erradiqui tot tipus de violència envers les dones.
  • Visibilitzar la violència cap a les dones.

Un total de 117 centres de les Balears fan accions per commemorar el 25N

Els més de cent centres participants han triat per a aquesta edició tot tipus d’activitats educatives, moltes de les quals compten, a més, amb la participació, d’artistes o esportistes locals per tal d’aconseguir una major visibilitat i sensibilització.

D’aquests 117 centres, 88 són centres de Mallorca, 17 de Menorca i 12 d’Eivissa i Formentera, tant públics com concertats.

Sota el lema «Prou de neutralitat davant la violència masclista. Planta-hi cara!» s’han organitzat diferents activitats com tallers de prevenció de les violències masclistes, lectures dramatitzades, concursos de lemes, creació de xapes i camisetes sobre prevenció de violències masclistes i murals. Molts de centres d’infantil i primària faran contacontes i els més grans aposten per activitats de teatre fòrum i tallers sobre noves masculinitats, violència de gènere, estereotips de gènere, mite de l’amor romàntic, disseny i impressió de mascaretes o llaços a les façanes dels centres, entre d’altres.

A Menorca els alumnes de l’IES Joan Ramis i Ramis han penjat avui una pancarta a la façana en la que es pot llegir: “Centre Segur: Sense estereotips ni prejudicis”.

Aquestes iniciatives donen compliment al Pla de Coeducació de les Illes Balears 2019-2022. Des del 2019 la participació dels centres ha anat en augment: el curs 2019-2020 hi varen participar 98 centres, el 2020-2021 varen baixar una mica amb motiu de la COVID i varen ser 85 centres i en aquesta edició sumen ja 117 centres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip