4.000 setmanes fent premsa local i de proximitat

Avui el Setmanari El Iris assoleix una nova fita històrica en el món de la premsa local de Menorca, arribant a la seva edició número 4.000, que ens comença a obrir el camí cap a la celebració dels nostres 80 anys com a setmanari, que serà el 2023 i cap als 110 anys de capçalera.

Han estat 4.000 setmanes arribant a les llars dels nostres subscriptors i lectors, més de 3 generacions de lectors i lectores que han vist aquest setmanari local a la casa dels seus avis, dels seus pares i ara el reben a ca seva, tot continuant aquesta tradició de compromís amb la premsa local i de proximitat, aquella que ens informa del que aquí passa i que dóna suport a la cultura, com bé diu la llegenda que acompanya el nom del nostre setmanari: El Iris, informació i cultura.

Des dels nostres inicis hem passat per temps de bonances i bons vents i també per temporals i tempestes en manera de crisis econòmiques o con la econòmica sanitària de la pandèmia, i malgrat que ha vegades la nostra nau ha fet aigua i semblava impossible seguir la travessia ho hem aconseguit gràcies al suport incondicional dels subscriptors, dels anunciants, de les institucions i de manera molt especial gràcies a l’equip humà que ha treballat, col·laborat i ha fet que setmana a setmana les pàgines de l’Iris s’omplissin de bons articles, entrevistes i reports que han anat captant el vostre interès, l’interès del lector.

El Iris poc a poc també s’ha hagut d’anar adaptant als canvis de la societat, a les noves tecnologies. Hem vist com hem imprès en tipografia, en offsset i en digital. Hem passat del blanc i negre al color, de la fotografia analògica a la digital i de la càmera digita als telèfons mòbils… Com hem vist que ha canviat i canvia el mercat, aquest mercat que de cada vegada és més difícil, perquè les noves generacions neixen i crèixen acostumats als continguts de franc, si bé poc a poc també s’adonen del valor del paper, dels mitjans de tota la vida.

Ara estam de nou en temps de canvis, de fet sempre hi estarem, però també és el moment en que els que creieu amb la premsa local, en els mitjans de comunicació local, heu de fer mes patent el vostre compromís de suport amb un suport incondicional fent-vos subscriptors o bé anunciant els vostres restaurants, bars, botigues, comerços, com sempre s’ha fet mitjançant les pàgines de les revistes de poble, com El Iris, que a més d’informació ens brinden cultura, llibertats i diferents maneres de veure les coses.

Que aquest número 4.000 sigui també el número dels 4.000 compromisos amb la premsa local, d’aconseguir lectors subscriptors com ho fan els grans mitjans dels grans països lliures i democràtics, els que creuen en la seva cultura, la seva llengua i la seva identitat.

2 Comments on “4.000 setmanes fent premsa local i de proximitat”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip