Declaració conjunta per reclamar que la cooperació internacional sigui una resposta a la bretxa social que ha provocat la COVID19 La direcció general de Cooperació, que depèn de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, ha participat en la XIX Trobada de Comunitats Autònomes i Cooperació

 

La direcció general de Cooperació, que depèn de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, ha participat en la XIX Trobada de Comunitats Autònomes i Cooperació que es celebra anualment amb l’objectiu de debatre sobre les polítiques públiques de cooperació que es duen a terme des de les autonomies.

Una trobada que enguany ha tengut per amfitriona Extremadura i en la que hi han participat 17 comunitats autònomes. La trobada a Càceres ha conclòs amb una declaració conjunta on es reclama que la cooperació internacional sigui una resposta a la bretxa social que ha provocat la pandèmia de la COVID19.

Des de la direcció general de Cooperació de les Illes Balears es treballa amb l’objectiu que les Illes Balears tenguin un paper proactiu a nivell polític i tècnic en els espais estratègics estatals. Segons la directora general, Laura Celià, “l’objectiu principal és posar en valor les polítiques de cooperació i educació per a la transformació social de les Illes Balears i participar activament en els cercles de coordinació territorial”.

L’equip de Balears, liderat per Celià, ha compartit amb la resta de territoris el procés d’elaboració de la nova llei de cooperació, com exemple de bones pràctiques de participació i coordinació entre tots els agents de les Illes.

“Estratègicament hem obert línies de col·laboració amb l’agència basca en matèria de defensores de drets humans, amb l’agència andalusa per a projectes de protecció dels sistemes costaners d’Amèrica central i amb la Direcció general de Cooperació de Catalunya per intercanviar experiències en coherència de polítiques i compra pública responsable”, explica Celià.

Cal tenir en compte que aquesta espai de trobada, a més dels representants de les institucions autonòmiques, també s’hi reuneixen cada any altres agents que fan feina a nivell estatal, europeu i internacional en l’àmbit de la cooperació, amb el propòsit d’analitzar la situació actual de la cooperació descentralitzada i identificar els reptes de futur.

Compromisos de les CCAA

Les 17 comunitats participants s’han compromès a avançar en la coordinació insterinstitucional, millorar la qualitat de la nostra cooperació, implicar a la ciutadania en la consecució de societats més justes, avançar en el compromís pressupostari i donar suport al procés de vacunació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.