La pròxima Conferència de Presidents serà el gener a l’illa de La Palma i abordarà la recuperació econòmica i social Durant la pandèmia, aquest òrgan s’ha reunit fins a 18 ocasions aprofundint en la cogovernança i el diàleg entre territoris

 

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha assistit a la reunió del Comitè Preparatori d’impuls i seguiment de la Conferència de Presidentes i Presidents autonòmics, celebrada al Ministeri de Política Territorial i presidida per la ministra Isabel Rodríguez, juntament amb representants de la resta de comunitats i ciutats autònomes.

Durant la reunió, s’ha agilitzat el funcionament intern de la conferència i s’ha acordat que la pròxima es celebri el pròxim mes de gener a l’illa de La Palma. Garrido ha valorat positivament que aquest òrgan “pugui tornar a reunir-se en caràcter ordinari, superada la fase d’emergència sanitària i aconseguida la fita de la vacunació per a la població espanyola”.

La Conferència de Presidentes i Presidents s’ha reunit fins a 18 ocasions de forma extraordinària per tractar la gestió de la crisi sanitària i socioeconòmica en el context de la pandèmia generada per la COVID-19. “Ara, davant la nova normalitat, l’agenda política ha d’abordar nous escenaris i obrir nous horitzons de la mà d’aquest fòrum que suposa la màxima expressió de la cooperació multilateral”, ha destacat Garrido.

Precisament, i a proposta de Balears, s’ha inclòs a l’ordre del dia de la pròxima conferència l’abordatge de la recuperació econòmica i social.

També s’ha posat damunt la taula la gestió dels fons europeus, sobre els quals la consellera ha fet algunes propostes per agilitzar-los, millorar la cogovernança i aconseguir que la recuperació econòmica i social s’acceleri l’any 2022.

Finalment, s’ha acordat que l’Estat elaborarà una estratègia de coordinació en matèria de protecció civil en la qual participaran les comunitats autònomes mitjançant grups de treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.