moulallengua

El Regne Unit detecta els dos primers casos d’òmicron Les dues persones infectades són de Chelmsford i Nottingham i els dos casos estan relacionats

ACN Barcelona .- El ministre de Salut del Regne Unit, Sajid Javid, ha confirmat aquest dissabte que han detectat els dos primers casos de la variant del coronavirus denominada òmicron. Les dues persones infectades, que són de Chelmsford i Nottingham, han estat confinades amb les persones que viuen mentre es fan els tests de seqüenciació i el rastreig dels seus contactes. Els dos casos estan relacionats, segons Javid. En diversos països europeus també hi ha casos sospitosos, com a Holanda, on s’estan fent testos als passatgers de dos vols procedents de Sud-àfrica. També se n’han detectat a la República Txeca i a Alemanya, on divendres van detectar les mutacions característiques de l’òmicron a un viatger procedent d’aquest país africà.
Divendres Bèlgica va confirmar el primer cas a Europa de la nova variant de coronavirus B.1.1.529, vinculada amb el sud de l’Àfrica i que la Comissió Europea (CE) ha qualificat de “preocupant” per la seva capacitat de mutació. Es tracta d’una dona no vacunada que va viatjar a Egipte des de Bèlgica fent escala a Turquia i que va començar a desenvolupar símptomes el 22 de novembre, onze dies després d’agafar el vol, segons ha informat el viròleg de la Universitat de Leuven, Marc Van Ranst. L’anunci arriba poques hores després que la CE recomanés als estats membres que suspenguessin les connexions amb el sud del continent africà. A l’Estat, el govern espanyol ha suspès tots els vols amb Sud-àfrica i Botswana a partir de dimarts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca