Neix una plataforma d’escriptors independents per promoure la literatura de quilòmetre zero i de qualitat

L’escriptora Patrícia Berlín amb el seu primer llibre, “Las chicas decentes no se pintan las uñas”
ACN Sabadell .- Una vintena d’escriptors d’arreu de Catalunya i de tot l’Estat han constituït la plataforma “Los20másleídos”, a través de la qual promocionen les obres que han escrit i atopublicat. Es tracta d’un mecanisme per promocionar les seves obres sense passar per editorials, i que promouen la lectura de qualitat i de quilòmetre zero, és a dir, de proximitat. A Catalunya s’hi han sumat escriptors de municipis com ara Sabadell, Olesa de Montserrat o Cervera, entre d’altres, que garanteixen la qualitat dels seus manuscrits a partir de la tria que l’agència literària Èxit ha fet prèviament per integrar-los. La promoció de les obres es fa a nivell local, si bé els autors també recomanen companys amb qui comparteixen l’esperit de la iniciativa.
El col·lectiu fa pinya en qualitat d’autors que s’autopubliquen, amb venda a través de la plataforma Amazon i de llibreries, principalment del municipi on resideixen. “Ens trobem en un moment en què les editorials publiquen llibres de persones famoses o conegudes, amb un retorn econòmic ràpid, i no s’arrisquen a publicar llibres d’autors no coneguts”, detalla Patrícia Berlín, periodista i escriptora de Sabadell (Vallès Occidental) i autora del llibre “Las chicas decentes no se pintan las uñas” (2021).

La iniciativa vol posar en un pla similar el consum de productes alimentaris de proximitat i la literatura: “Proposem que es faci de la mateixa manera, amb literatura de qualitat i de quilòmetre zero, perquè el lector tingui on triar i que el llibre sigui d’un escriptor del seu poble o ciutat”, explica.

Prèviament, els escrits han passat el filtre de l’agència literària Èxit, que certifica que el contingut té un nivell adient per a poder-se promocionar sota el paraigua de la plataforma. Berlín compara aquest filtre amb el de la veracitat dels missatges que es publiquen a les xarxes socials, i que requereixen que algú en confirmi que contenen informació real.

Estrena com escriptora

En el cas de Patrícia Berlín, el primer llibre que publica parteix de l’experiència que va viure com a periodista amb la cobertura informativa de la desaparició de Llum Valls, una jove que després de nou mesos en cerca va ser localitzada sense vida. “Aquell cas em va frepar, i és el meu punt de partida del llibre, però en aquest cas la protagonista, l’Alba, apareix amb vida”, detalla. No obstant, a partir d’aquest inici la història se centra en les circumstàncies que viuen els joves, donat que el llibre està pensat per a totes les edats, però principalment perquè el pugui llegir i fer-se’l seu el públic adolescent.

Per fer-ne promoció, Berlín distribueix el seu llibre a través d’Amazon i de llibreries de Sabadell com el Librerío de la Plata. A més, ofereix una signatura a la carta, a través de les peticions que pot rebre a través de la llibreria, per correu electrònic o el compte d’Instagram de l’escriptora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.