El PP insta el Govern a construir un segon centre de salut a Ciutadella en lloc de valorar l’ampliació de l’actual Centre Canal Salat

El Partit Popular insta el Govern a “plantejar, dissenyar i impulsar la construcció d´un segon centre de salut a Ciutadella, en lloc de valorar l´ampliació de l´actual Centre de Salut Canal Salat”.

Aquesta és la primera proposta d’acord que ha registrat el Grup Popular per ser debatuda a la Comissió de Salut del Parlament.

En aquesta iniciativa, l’autora de la qual és la diputada Asunción Pons, el grup parlamentari del PP exposa que la Conselleria de Salut va anunciar el 19 d’agost que posarà en marxa el procediment per a l’elaboració d’un pla funcional del Centre de Salut Canal Salat de Ciutadella per a definir les millores assistencials i les necessitats d’espai per als propers anys, tot i que la consellera de Salut, Patricia Gómez, es va referir concretament a l’ampliació de les instal·lacions actuals d’Atenció Primària a Ciutadella, que van ser inaugurades el 1992.

28.324 targetes sanitàries
Actualment -explica la parlamentària autonòmica- el CS Canal Salat té assignades 28.324 targetes sanitàries, el 17% de les quals corresponen a usuaris de més de 65 anys. “Cal valorar, per tant, la càrrega de treball que assumeixen avui els tretze metges de família d´aquest centre, que atenen una mitjana de 38 pacients/dia, i tenir en compte també l´increment de consultes d´Infermeria”, exposa a lexposició de motius daquesta proposició.

També manifesta que cal valorar que l’activitat del Servei d’Urgències es duplica durant l’estiu per l’afluència dels visitants i l’increment de població a la comarca de Ponent de Menorca, pel gran nombre de places turístiques ubicades en aquesta zona de l’illa”.

Pons manifesta que “29 anys després de la inauguració d´aquest centre de salut, que ja va ser ampliat el 2007, és el moment de plantejar, dissenyar i impulsar la construcció d´un segon centre de salut a Ciutadella per descongestionar el CS Canal Salat, on no hi ha espai per ubicar nous serveis per atendre un terç de la població de Menorca”. Aquest fet obliga nombrosos usuaris a desplaçar-se a l’hospital Mateu Orfila.

Criteri i opinió de les associacions professionals
En la proposició no de llei, el Partit Popular insta el Govern Armengol a demanar “el criteri i l’opinió del Col·legi de Metges, SIMEBAL, SATSE, CSIF, FSS-CCOO, APTEB i altres organitzacions professionals i entitats del sector sanitari per definir el futur del Centre de Salut Canal Salat de Ciutadella”.

També insta el Govern a tenir redactat el pla funcional del CS Canal Salat en un termini de sis mesos “amb l’objectiu de definir, abans d’octubre del 2022, un pla plurianual i un calendari d’execució per incloure als Pressupostos de la Comunitat Autònoma del 2023 la primera dotació econòmica per iniciar la construcció del segon centre de salut a Ciutadella”.

Finalment, el Grup Parlamentari Popular insta el Govern balear a “gestionar amb l’Ajuntament de Ciutadella la decisió sobre l’espai adequat, segons les previsions del planejament urbanístic municipal, per a la ubicació, la construcció i la definició dels accessos del segon centre de salut de Ciutadella”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.