Actes 8 Març

El Consell finalitza la instal·lació fotovoltaica de l’estació d’autobusos de Maó La vida útil de la instal·lació és de 25 anys, el que suposa, segons els càlculs del Consell Insular, que a partir dels nou anys tota l’energia generada serà a cost zero, perquè la despesa estarà completament amortitzada.

 

El departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera acaba el projecte d’instal·lació de 114 plaques fotovoltaiques a la coberta de l’estació d’autobusos de Maó.

L’aposta ferma del departament per a impulsar les energies renovables a Menorca també passa per fer autosuficients energèticament els edificis públics. Aquest projecte és un exemple clar d’un espai que generarà la seva pròpia energia.

Una vegada acabada la instal·lació, han visitat l’espai el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, la consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, el director insular de Transports, Damià Moll, l’alcalde de l’Ajuntament de Maó, Héctor Pons, i la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ha afirmat que “avançam cap a la descarbonització de Menorca, l’administració ha de ser pionera en la transició energètica, per això apostam per fer inversions com aquesta”.

En dades més concretes, cada una d’aquestes té una capacitat de generació de 535 Wp, el que suposa un total de 60,99 kWp. La previsió d’energia que serà generada és de 82.951,10 kWh anuals, i es calcula que implicarà l’autogeneració del 65% del consum anual de l’estació d’autobusos.

Aquesta inversió ha tingut un cost de 53.078,43€ amb un subvenció de 36.045€, provinent de la línia d’ajuts per autoconsum destinada a administracions públiques, que gestiona la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic del Govern Balear.

La vida útil de la instal·lació és de 25 anys, el que suposa, segons els càlculs del Consell Insular, que a partir dels nou anys tota l’energia generada serà a cost zero, perquè la despesa estarà completament amortitzada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.