Company defensa a Brussel·les “promoure la recerca des de la Unió Europea” per a una conservació i gestió sostenible del patrimoni cultural El conseller participa amb el ministre Miquel Iceta en el Consell Europeu de la Cultura, coordinat per les Illes Balears

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha defensat avui en el Consell Europeu de la Cultura celebrat a Brussel·les la necessitat de “promoure la recerca des de la Unió Europea per a desenvolupar i recopilar les millors pautes, criteris i protocols que afavoreixin la conservació i gestió sostenible del patrimoni cultural”. Per això, ha assegurat, s’han de “conèixer d’una manera exhaustiva les opcions de finançament que la Unió Europea pugui oferir” en aquesta matèria.

Company ha plantejat aquestes propostes en una intervenció compartida amb el ministre de Cultura, Miquel Iceta, sobre patrimoni cultural en el context del desenvolupament sostenible i el futur d’Europa. El debat ha comptat també amb l’assistència dels ministres de Cultura de la resta d’estats membres de la Unió Europea sota la presidència d’Eslovènia.

El conseller ha continuat la seva exposició referint-se a la Nova Bauhaus Europea, que interconnecta disciplines i actors com a clau per a “millorar la qualitat de vida de les persones” i aprofundir “en la transició verda i el desenvolupament sostenible”. Tots dos, ha assegurat, “demostren la rellevància que tenen la cultura i el patrimoni cultural en el camí cap al progrés de la societat europea”.

L'”esperit col·laboratiu” de la iniciativa permetrà “continuar avançant en l’optimització i eficiència de recursos per a un món més sostenible”.

Segons Company, les bones pràctiques en la gestió del patrimoni cultural “contribuiran a crear noves mesures i polítiques que millorin les estratègies actuals per al desenvolupament sostenible”.

El conseller ha defensat també la necessitat d’implementar polítiques i mesures regionals que preservin i fomentin “el respecte pel patrimoni cultural en totes les regions”, ja que d’aquesta diversitat sorgirà “una societat més eficient, oberta i receptiva”. Així, les regions “continuaran prioritzant la conservació i promoció del patrimoni cultural prenent les accions necessàries sota les seves competències”.

Finalment, pel que fa a l’acció exterior, Company ha reclamat que la Unió Europea i els seus estats membres “reforcin el seu compromís” amb la defensa del patrimoni cultural de les zones en risc per catàstrofes naturals o en conflicte bèl·lic. “La cooperació en aquest terreny beneficia a tots i és un deure enfront de generacions futures”, ha afegit.

La presència de Company com a representant del Govern de les Illes Balears al costat dels ministres de Cultura dels estats membres de la Unió Europea es deu al fet que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, s’encarrega de la coordinació del Consell de Cultura de la Unió Europea durant el segon semestre de 2021.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip