El Cercle valora positivament que la UIB estudiï implantar el grau d’Enginyeria Informàtica a Menorca Serà la primera vegada que s’ofereixi una titulació tècnica a la Seu de la UIB a Menorca

El president del Cercle d’Economia de Menorca, Francisco Tutzó, s’ha reunit amb el Rector de la Universitat de les Illes Balears i amb la vicerectora de Gestió i Política Acadèmica de Grau, doctora Yolanda González, per presentar-los la iniciativa impulsada per la junta directiva de l’entitat per crear un grau d’Intel·ligència Artificial que es pogués impartir a l’illa.

Durant la trobada, el Rector ha explicat que des de la UIB ja es treballa per poder implantar el grau d’Enginyeria Informàtica a la Seu de Menorca i aconseguir els recursos econòmics, humans i d’espai perquè això sigui possible el curs vinent. «Per part nostra hi ha la voluntat i la possibilitat d’implantar aquest grau l’any vinent, facilitant no sols que l’alumnat pugui especialitzar-se en computació i intel·ligència artificial sinó també cobrint un ampli espectre de professionals informàtics que poden contribuir positivament a la revitalització del teixit empresarial de l’illa» ha explicat el Rector de la UIB, el doctor Jaume Carot.

Per part del Cercle, el seu president considera que amb aquest anunci no només es dona resposta a la demanda feta sinó que millora la petició original d’oferir una especialitat concreta, ja que permetrà disposar a Menorca per primera vegada d’un tipus de formació molt més àmplia en Informàtica, que permetrà cobrir les necessitats formatives de l’alumnat que opti per l’especialització. Actualment a la Seu de la UIB a Menorca gairebé totes les titulacions que s’ofereixen són de Ciències Socials, exceptuant-ne la d’Infermeria, i, per tant, seria la primera vegada que l’alumnat disposaria d’una Enginyeria per estudiar, un grau que, d’altra banda, ja s’imparteix actualment a Mallorca. “Es tracta d’una iniciativa que vam traslladar i traçar amb l’anterior Rector de la UIB, Llorenç Huguet i que des del Consell Insular de Menorca, el Conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, havia rebut amb molts bons ulls” explica Tutzó.

Per la seva part, la vicerectora de Gestió i Política Acadèmica de Grau, que precisament és doctora en Enginyeria Informàtica i investigadora en el camp de la intel·ligència artificial, ha explicat que el caràcter generalista d’aquest tipus d’estudis, en què els dos primers anys les assignatures són comunes i el tercer any permet escollir un itinerari específic, obre sens dubte un millor ventall de possibilitats per a l’alumnat, tenint en compte, a més, que la majoria de titulats abans d’acabar els estudis ja troben feina, perquè es tracta d’una de les professions amb major ocupabilitat del mercat laboral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip