El pla de baixes voluntàries de Telefónica inclou la sortida d’un màxim d’uns 1960 treballadors Es podran acollir al programa les persones nascudes al 1967 o abans amb 15 anys d'antiguitat a l'empresa

 

ACN Barcelona .- El pla de baixes voluntàries de Telefónica inclou la sortida d’un màxim d’uns 1.960 treballadors, nascuts el 1967 o abans i amb almenys 15 anys d’antiguitat a l’empresa. En total, Telefónica té actualment 3.261 treballadors que compleixen les condicions, però l’empresa marca un màxim del 60% d’adherits. Segons la proposta traslladada als sindicats, s’ofereix el 68% del salari regulador als nascuts el 1967, el 63% als nascuts entre el 1966 i el 1963, i un 60% als nascuts abans del 1963. A més, la companyia assumiria el cost del Conveni Especial de la Seguretat Social al 100% fins a complir els 65 anys o l’edat de jubilació ordinària, la pòlissa de salut, l’assegurança col·lectiva de risc i les aportacions del pla de pensions.
En una reunió aquest dimarts, Telefónica ha explicat als representants dels treballadors que està promovent una transformació transversal que inclou una simplificació de processos amb l’automatització i robotització de determinades tasques, i l’evolució natural de la interacció del amb el client cap a canals digitals.

Segons expliquen els sindicats que els ha dit l’empresa, això implica una “transformació” també en l’equip humà, que afecta de forma “desigual” determinats col·lectius. Hi ha algunes funcions dins l’empresa, remarquen, que tenen un “elevat excedent”, mentre que falten perfils de determinades capacitats amb una elevada qualificació.

Així, Telefónica ha contractat la consultora KPMG perquè faci un anàlisi del procés de transformació de la seva activitat, l’estructura organitzativa i l’impacte que això hauria de tenir en els treballadors.
En aquest context, es proposa el nou Pla de Suspensió Individual (PSI), amb baixes incentivades, per ajustar la plantilla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip