Més per Menorca reclama l’atenció presencial de l’IBAVI a Ciutadella Els menorquinistes exigeixen al conseller Marí el restabliment d'aquest servei amb un mínim d'un dia per setmana

Durant el ple del Parlament d’aquest dimarts matí la diputada de Més per Menorca, Patrícia Font, ha preguntat al conseller d’Habitatge, Josep Marí, sobre el restabliment de l’atenció presencial del servei de l’IBAVI a Ciutadella amb un mínim d’un dia per setmana.

Segons ha explicat la diputada, abans de la pandèmia l’IBAVI oferia un servei d’atenció presencial d’un dia a la setmana a Ciutadella. A causa de la pandèmia, l’IBAVI va suspendre aquest servei, però no l’ha restabliert mai més, per la qual cosa fa més d’un any i mig que Ciutadella no compta amb aquest servei. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Ciutadella, a proposta  la regidora de Serveis Socials, Laura Anglada (PSM-Més per Menorca), va aprovar una moció instant al Govern a restablir el servei d’atenció presencial de l’IBAVI a Ciutadella en les mateixes condicions que abans de la pandèmia i, per altra banda, Més per Menorca va presentar una proposició no de llei sol·licitant el mateix; una moció que va ser aprovada pel Parlament de les Illes Balears el passat mes de març.

Segons el conseller Marí, l’oficina de l’IBAVI de Menorca -situada a Maó- no disposa de personal fix, més enllà del seu director, però actualment el Govern ja està treballant per crear una plaça fixa per a aquesta oficina, fet que permetria restablir l’atenció presencial de l’atenció presencial a Ciutadella, com ja es fa a ciutats mallorquines com ara Inca o Manacor.

Davant aquesta resposta, Font ha defensat que “és necessari convertir les paraules en fets, sobretot donat l’augment de sol·licituds i el perfil de les persones que necessiten aquests serveis, que són precisament els col·lectius més vulnerables”, als quals un desplaçament els resulta més complicat. Segons Font “ens mostram satisfets per la bona voluntat, però atents fins a veure els resultats”. Finalment, cal destacar que els menorquinistes han presentat una sèrie de preguntes per escrit al Govern que encara estan pendents de resposta.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.