La Direcció General d’Innovació promou una jornada sobre blockchain i criptomonedes al ParcBit

El director general d’Innovació, Eduardo Zúñiga, ha participat, aquest dimarts 30 de novembre, en la jornada: “Blockchain, criptomonedes i contractes intel·ligents”, a la qual s’han inscrit més de 150 persones, a través d’internet i de manera presencial al ParcBit.

Aquesta jornada ha estat la darrera d’un cicle de cinc conferències en què expertes en tecnologia han parlat d’aplicacions per monotonitzar l’energia, biaixos en la intel·ligència artificial, creació de videojocs, i formació no reglada i autoformació en tecnologies. El tema escollit per aquesta darrera conferència; el blockchain i les criptomonedes, ha generat un gran interès en ser ara mateix un tema de gran actualitat. En aquest sentit el director general, Eduardo Zúñiga, ha destacat que «el darrer any ha crescut exponencialment l’interès i la presència de notícies sobre aquesta tecnologia» i que això, sumat a l’augment «de publicitat en xarxes sobre inversió i compra de les Criptomonedes» fa que sigui necessari «un tast d’aquest entorn tan complex». «La tecnologia *Blockchain és present en l’economia en aquest moment, però en el futur serà implantada en tota l’economia global i permetrà perseguir el frau gràcies a la traçabilitat que té qualsevol transacció que utilitzi aquesta tecnologia», ha afegit.

La jornada ha comptat amb la participació de Virginia Mijes, presidenta de l’Associació Blockchain de Catalunya; i Maria Magdalena Payeras Capellà, professora titular de la UIB de Ciències Matemàtiques, Informàtica i Enginyeria Telemàtica, i membre del Grup de Recerca i Seguretat en el Comerç Electrònic.

En la seva intervenció, Virginia Mijes ha explicat com funciona el mercat de les criptomonedes, centrant-se sobretot en el volum, nombre de criptomonedes, qui les crea, com està creixent, i on es poden comprar. Així mateix, Mijes també ha explicat com funcionen els grups d’inversors, la diferència entre plataformes centralitzades, i les seves aplicacions i usos; com poden ser, els jocs, o els mercats. Mijes també ha explicat a quin tipus d’empreses els hi interessa usar els tokens, com es genera valor, quines precaucions s’ha de seguir a l’hora d’entrar en el mercat de les criptomonedes i quines són les diferències entre compra especulativa (traders) i usos comercials.

Finalment, Maria Magdalena Payeras Capellà, professora titular de la UIB de Ciències Matemàtiques i Informàtica i Enginyeria Telemàtica, membre del grup de Recerca i Seguretat en el Comerç electrònic, ha presentat els resultats d’un projecte de la UIB sobre aplicacions segures utilitzant blockchain i propostes per a notificacions certificades i signatura de contractes intel·ligents.

Aquest cicle de conferències, organitzat per la Direcció General d’Innovació de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors productius i Memòria Democràtica i la Fundació Bit, s’emmarca en les accions previstes en el Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació de les Illes Balears 2018-2022, concretament en aquelles incloses en el projecte Dones TIC, que té per objectiu posar en valor i donar visibilitat al paper de la dona en les indústries TIC.

Totes les ponències que s’han portat a terme estan disponibles al canal de Youtube de la Fundació Bit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca