La Fundació Impulsa aprova el pla d’actuacions per a 2022, que focalitza l’acció en el posicionament competitiu

La Fundació Impulsa ha reunit avui el seu Patronat per aprovar la memòria d’activitats de 2021, conèixer de primera mà el projecte «reN» i aprovar el pla d’actuació de 2022, entre altres punts.

Durant la reunió d’avui, a la quan ha assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha acordat centrar l’activitat de la Fundació per a 2022 en el debat d’un posicionament més competitiu per a les Illes Balears, amb una especial incidència en el turisme circular. En aquest sentit, l’organisme d’anàlisi econòmica proposa incidir en la competitivitat global, en la competitivitat turística i en el disseny d’un trànsit cap a un sistema turístic circular.

Altres aspectes en els quals vol aprofundir Impulsa són el seguiment de l’especialització productiva i la clusterització, per identificar oportunitats de clusterització del teixit productiu favorables al trànsit circular; fer un seguiment de les dinàmiques empresarials; observar la capacitat exportadora del teixit empresarial i activar les palanques estratègiques que afavoreixin la circularitat hotelera.

D’altra banda, la Fundació també promourà un programa de sensibilització empresarial, amb informació que recollirà la nova plataforma web impulsabalears.org i un tercer programa de transferència en què s’inclouen la planificació estratègica i els instruments de col·laboració entre patrons, entre altres aspectes.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha celebrat després de la reunió del patronat que s’hagi «consensuat i aprovat una estratègia pactada amb empresaris i Govern, que és una aposta clara per la circularitat». Negueruela ha explicat que, amb l’estratègia de circularitat, es disposa «d’un document que ens permet fixar horitzons» per avançar cap a «una economia més circular, redistributiva i regenerativa».

«reN», moviment regeneratiu per al futur de les Illes

D’altra banda, el Patronat ha conegut de primera mà el projecte «reN», una proposta d’Impulsa per avançar cap a un sector turístic basat en la circularitat. Se centra en tres eixos estratègics (compra, negoci i ciutat circulars) que, a la vegada, incideixen en sis àmbits d’actuació (aigua, energia, alimentació, transport, materials i territori-mar) per crear i compartir coneixement que transformi el sector turístic cap a la resiliència i la regeneració. També proposa un estímul d’inversions públiques i privades per facilitar el trànsit cap a la circularitat en el turisme i fer que els actors principals actuïn de manera col·laborativa en aquests objectius.

Memòria 2021, basada en l’elaboració d’estratègies circulars

El Patronat de la Fundació Impulsa també ha aprovat la memòria d’activitat de 2021, que ha dedicat gran part de l’any a l’elaboració d’estratègies de circularitat hotelera que van cristal·litzar en la iniciativa «reN», i en una nova aplicació d’autodiagnosi.

A més, Impulsa ha centrat la seva activitat en aspectes com:

  • Monitorar els territoris insulars de la UE-27 i la seva reducció de renda per capita en els darrers anys.
  • Activar el radar d’indústries emergents, amb una atenció especial en la reconfiguració del teixit productiu postpandèmia.
  • Analitzar els 685 productes balears que han arribat a 178 mercats.
  • Actuar en empreses mitjanes amb estratègies per millorar la competitivitat, com la digitalització.
  • Activar altres palanques estratègiques, com l’impuls de la circularitat hotelera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca