Curs en intervenció per temptativa suicïda dirigit a professionals d’atenció primària de Menorca La sessió organitzada per l’Observatori del Suïcidi tindrà lloc demà divendres al Centre Bit d’Alaior

 

L’Observatori del Suïcidi imparteix demà divendres un curs d’intervenció en temptativa suïcida per a professionals d’atenció primària de l’Àrea de Salut de Menorca. La formació tindrà lloc de les 15.30 a les 20.30 hores al Centre Bit a Alaior, i serà impartit per la psicòloga Magda Yebra, del Programa Atenció i Prevenció del Suïcidi (APS) a Menorca, amb la col·laboració de l’auxiliar d’infermeria i actriu María José Alfonso.

El suïcidi i els seus intents suposen un problema greu de salut pública, segons l’Organització Mundial de la Salut; és una de les deu primeres causes de mort a nivell global i està entre la segona i tercera causa de mort entre els joves. Es tracta d’un problema que provoca no només morts, sinó també conseqüències físiques i emocionals greus derivades dels intents autolítics. La conducta suïcida és un fenomen complex i el paper dels professionals d’atenció primària per prevenir i intervenir en la conducta suïcida és fonamental, segons explica Nicole Haber, responsable de l’Observatori del Suïcidi de les Illes Balears.

El curs consta d’una part teòrica i també oferirà la possibilitat, per mitjà d’entrevistes simulades, de practicar habilitats per millorar la detecció del risc autolític i actuar davant el pacient suïcida.

La formació és una de les necessitats més demandades i una de les mesures preventives més eficaces per reduir els casos de suïcidi i, per tant, constitueix una de les accions prioritàries i imprescindibles per posar en marxa, desenvolupar i consolidar la prevenció de la conducta suïcida a les Illes Balears.

El curs es repetirà el proper dia 16 per a professionals dels serveis d’urgències i del 061.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip