El Congrés dels diputats aprova la supressió de l’aforament proposada per Més per Menorca Acaba al Congrés la tramitació de la reforma de l’Estatut d’Autonomia que va impulsar Més per Menorca el 2018, que ara haurà de validar el Senat

 

El diputat menorquinista Josep Castells davant el Congrés dels Diputats

Més per Menorca va impulsar la passada legislatura una modificació de l’Estatut d’Autonomia per tal d’eliminar l’aforament dels diputats i membres del Govern de les Illes Balears. Una iniciativa que el Parlament va aprovar per unanimitat l’any 2018 i es va trametre a Madrid per a la seva tramitació al Congrés dels Diputats.

De fet, el passat mes d’abril el diputat de Més per Menorca Josep Castells ja va defensar al Congrés dels diputats la iniciativa en la seva presa en consideració. En la seva intervenció, Castells va aprofitar per denunciar que l’aforament era un dels privilegis polítics més obsolets i que més havien afavorit la corrupció a l’Estat espanyol i especialment a les Illes Balears, sobretot per part de polítics dels principals partits del règim, que són els que designen la major part dels membres dels òrgans del poder judicial. A més, Castells va defensar que “l’aforament ha estat i és una peça més de l’engranatge de la corrupció, en aquest sentit demanam que les Illes deixin d’estar al mapa de la corrupció i passin a estar al mapa de la radicalitat democràtica, i que els polítics siguin jutjats pel jutge predeterminat per la Llei, com tothom”.

En la sessió del Congrés d’avui, la diputada d’Esquerra Republicana al Congrés Carolina Telechea ha defensat la modificació de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears per tal d’eliminar els aforaments. En paraules de la diputada republicana, “aquesta iniciativa porta el segell verd, sobiranista i insularista de Més per Menorca, de la qual Esquerra Republicana forma part i representa en aquest Congrés”.

Finalment, la iniciativa ha resultat aprovada per una àmplia majoria del Congrés. Ara només cal que el Senat validi també aquesta modificació de l’Estatut per fer definitiva la supressió d’aquest privilegi polític.

Segons el diputat menorquinista, “hem aconseguit portar la nostra reivindicació a Madrid i fer-la realitat”. “Amb aquest resultat, queda demostrada de nou la capacitat de Més per Menorca de fer arribar les nostres propostes de regeneració democràtica fins i tot al Congrés”, ha afegit Castells.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.