Actes 8 Març

El Consell Insular i l’Ajuntament de Maó signen un conveni per millorar el Passeig Marítim i promocionar el Port de Maó

Amb la voluntat de seguir avançant amb el projecte de millora i embelliment del Port de Maó i el seu entorn, la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i l’alcalde de Maó, Héctor Pons, han signat aquest matí un conveni de col·laboració. Aquest conveni sorgeix de la necessitat de complementar les actuacions executades fins al moment per part del consistori maonès.

La finalitat del projecte és impulsar i fomentar la promoció turística del Port de Maó i del seu entorn com espai i producte singular d’interès turístic en l’àmbit insular. La col·laboració es farà mitjançant el cofinançament de les actuacions necessàries al Passeig Marítim, així com d’aquelles inversions lligades a la promoció turística del Port de Maó en el seu conjunt.

Entre les actuacions previstes en el conveni es troben la renovació de tot el Passeig Marítim, entre la rotonda de Fort de l’Eau fins i el centre sanitari de Verge del Toro. Amb actuacions adreçades a la millora de la sostenibilitat, amb la substitució de l’enllumenat públic i la col·locació de plaques solars fotovoltaiques en els aparcaments, a més de l’adaptació dels espais i recorregut pel compliment de la llei d’accessibilitat universal.

També s’inclou l’adequació de les voreres i dels pluvials, l’aglomerat del carrer, la renovació d’asfaltats, la construcció d’un nou aparcament que en millori l’accés, així com projectes de senyalització i d’establiment d’elements destinats a la promoció turística del Port de Maó i el seu entorn.

Segons ha manifestat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, “el Port de Maó és un producte turístic singular i consolidat i un element estratègic d’interès insular. A través d’aquest conveni, es tracta de seguir amb el nostre projecte de fer una Menorca més sostenible, accessible i amable amb el nostre entorn i per als nostres ciutadans i visitants”.

Per a l’alcalde de Maó, Héctor Pons, “aquest projecte té la voluntat de seguir transformant aquest entorn, que és un dels actius més importants del municipi a nivell turístic i un dels principals accessos al Port de Maó”. “Aquest estiu hem pogut veure l’arribada d’un nou perfil de turista que ve al Port, que visita els seus establiments i que hi desenvolupa diferents activitats”. “En aquest sentit, és important seguir millorant el seu entorn amb projectes com aquest, que inclou, a més de la renovació de paviments, aceres i enllumenat, la creació de noves places d’aparcament, entre d’altres.

A través d’aquest conveni es finançarà fins a un total de 500.000 € repartits de la següent manera:
– Un màxim de 50.000 € per a inversions que impulsin i fomentin la promoció turística del Port de Maó com a producte estratègic turístic singular de Menorca, amb l’objectiu d’ajudar a la reactivació econòmica del municipi i de tota l’illa, i que poden incloure elements com les senyalitzacions o panells informatius.

– Un màxim de 450.000 euros per actuacions d’adequació del Passeig Marítim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.