El ple del Congrés avala la nova Llei de Trànsit que castiga amb sis punts conduir amb el mòbil a la mà La norma també elimina el marge de 20 km/h extra de què disposen els turismes per fer avançaments

 

ACN Madrid .- El ple del Congrés ha avalat aquest dijous després del seu pas pel Senat la nova Llei de Trànsit, Circulació i Seguretat viària que endureix les infraccions i introdueix noves obligacions. El text, ja definitiu, estableix un càstig de sis punts del carnet -en lloc de tres- per als conductors que tinguin el mòbil a la mà i de quatre punts per als que circulin sense cinturó. Un dels punts més controvertits i criticat per grups com PP o Vox és l’eliminació del marge de 20 km/h extra de què disposen els turismes per fer avançaments. A més, els conductors de patinets elèctrics hauran de portar casc. Entrarà en vigor d’aquí a tres mesos.
La nova norma també penalitza amb sis punts altres conductes com llençar per la finestra objectes que puguin provocar incendis o accidents així com fer avançaments sense respectar la distància d’un metre i mig amb ciclistes.
Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.