Es Mercadal i Fornells programen un Nadal per a tothom A la programació que es presenta, jubilats, joves, adults i els més petits de la casa podran gaudir de diferents activitats, moltes d’aquestes preparades per dur-se a terme al carrer

 

L’Ajuntament des Mercadal, en concret l’Àrea de Festes, ha elaborat un any més els tradicionals programes de festes de Nadal, Cap d’Any i Reis per as Mercadal i Fornells. Aquest any la programació compta amb més de 40 actes que inicien aquest dissabte 4 de desembre amb les Jornades de la Sobrassada a càrrec dels comerciants des Mercadal, que comptarà amb tallers de cuina, col·loqui, concerts, degustacions i venda de productes artesans amb els pagesos des Mercadal. A la programació que es presenta, jubilats, joves, adults i els més petits de la casa podran gaudir de diferents activitats, moltes d’aquestes preparades per dur-se a terme al carrer. Al programa d’aquest any, elaborat amb les il·lustracions de Neus Carreras, s’hi sumen les campanyes de comerç local, «Apadrina una carta» de Creu Roja i «Ajuda’ns a Ajudar 2021».

Si l’evolució de la Covid-19 ho permet, aquest any l’Ajuntament preveu recuperar en part les revetles dels dies 24,25 i 31 amb espais amples i complint la normativa vigent. Com a novetat, aquest any es Mercadal rebrà la visita del tren turístic, una activitat gratuïta per a les famílies del municipi. També es recupera el concert de Nadal de la banda de Música des Mercadal el diumenge 19 de desembre.

Aquest any es realitzarà l’exposició a ca n’Ángel «Costums de Nadal. Tradicions de ses festes nadalenques al llarg dels anys», organitzada per Axuxines i l’Ajuntament des Mercadal. Aquesta exposició quedarà oberta fins al 5 de gener en horari de capvespres conjuntament amb el betlem municipal.

A Fornells s’han programat diverses activitats per a totes les edats al Teatre. També s’ha preparat un matinal infantil amb castells inflables, jocs populars i tallers de manualitats de Nadal amb Bota i Juga, i es recuperen els jocs de taula amb la gent del poble a la Sala Polivalent.

La programació pot experimentar canvis a causa de les noves normatives per prevenir l’expansió de la COVID-19. Per aquest motiu, es recomana consultar les xarxes socials de l’Ajuntament amb temps previ a cada activitat.

ALTRES NOVETATS:

Una altra novetat d’aquestes festes de Nadal és l’estrena de l’enllumenat de Nadal a la via ronda i un nou arbre de llums a l’inici del carrer Nou.

COMERÇ:

Per altra banda, l’Àrea de Comerç ha organitzat de nou la campanya de dinamització comercial «Per Nadal vine a compar as Mercadal i Fornells 2021». En el transcurs del mes de desembre es llançaran 3 espots de promoció comercial i dinamització del comerç elaborat amb la col·laboració dels comerciants des Mercadal i Fornells. A més, al concurs de mostradors de Nadal, tots els comerços poden optar a un dels següents premis.
Primers premis: 4 premis de 400 € bruts cadascun.
Segons premis: 4 premis de 200 € bruts cadascun.
Tercers premis: 4 premis de 100 € bruts cadascun.
La valoració per part del jurat es durà a terme dissabte 11 de desembre durant el matí.

El tradicional Mercat de Nadal des Mercadal es durà a terme els matins de dia 11 i 12 de desembre al centre del poble, com ja és habitual, amb descomptes, actuacions i tallers de manualitats.

L’Ajuntament des Mercadal, especialment la Regidoria de Festes, agraeix a les entitats i persones que han col·laborat fer possible un any més aquesta programació de Nadal, Cap d’Any i Reis 2021, i convida la ciutadania a participar dels actes amb seny i responsabilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca