L’Ajuntament d’Alaior recorda a Miquel Mir que ABAQUA es va comprometre a redactar i executar un projecte per donar solució a la problemàtica dels pluvials d’Alaior Benejam ha recordat al conseller que ells varen comunicar a l’Ajuntament en el seu informe que hi havia diferents alternatives que s’havien d’estudiar, assenyalant dues opcions com a factibles sense indicar quina és la millor

 

El Conseller Mir i els responsables d’ABAQUA reunits amb el batle i el regidor responsable d’Obres Públiques d’Alaior

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha remès una carta al conseller de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, amb relació a les seves manifestacions al Parlament de les Illes Balears respecte a la problemàtica de la recollida i canalització de les aigües pluvial a Alaior. L’Ajuntament ha vist amb sorpresa la notícia als mitjans de comunicació sobre les declaracions del sr. Mir «instant a l’Ajuntament a cercar finançament a Madrid» i creu que són una falta de respecte a tot al municipi i a la institució des de la qual se’ls ha demanat ajuda a un problema que hauria de ser prioritari per tots. Benejam ha recordat al conseller que ells varen comunicar a l’Ajuntament en el seu informe que hi havia diferents alternatives que s’havien d’estudiar, assenyalant dues opcions com a factibles sense indicar quina és la millor. En cap moment la conselleria ha redactat un projecte per donar-li una solució definitiva.

Així mateix, el batle li ha recordat que fa unes setmanes tots els grups polítics de la corporació municipal, en representació de tots els ciutadans del municipi, li demanàvem solucions, sense cap retret polític. Per tots els partits polítics d’Alaior les solucions comencen per elaborar l’estudi corresponent i treball de camp per redactar un projecte «amb cara i ulls» per després cercar el finançament i llavors, executar l’obra. «De què ens serveix el Govern de les Illes Balears si no és per solucionar els problemes dels ciutadans? Pretendre que l’Ajuntament demani finançament a altres administracions quan fa temps que li demanem a vostè, és no fer front a les demandes dels municipis. Però fer aquestes declaracions sabent que la seva Conselleria no ha redactat cap projecte és, com ja li he dit, una falta de respecte a tot el nostre municipi. Amb el greuge que la seva Conselleria ha incomplert el seu compromís de redactar un projecte i executar-lo, tal com va es comprometre el març de 2019», diu una part de la carta remesa a la conselleria.

 

En aquest sentit, la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca va emetre una nota de premsa on va quedar plasmat aquest compromís: «La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i l’Ajuntament d’Alaior han acordat donar solució a les freqüents inundacions que pateixen algunes parts del poble, com el Polígon Industrial i que després acaben acumulant-se al costat de la Carretera Nova (antiga carretera Maó a Ciutadella). L’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA) redactarà i executarà un projecte per la retenció i infiltració d’aigües pluvials que minimitzarà els problemes d’inundació que pateix part del nucli urbà d’Alaior. La solució passa per desenvolupar una zona de drenatge sostenible on actualment ara s’acumula l’aigua al costat de la Carretera Nova». Per aquest motiu, José Luis Benejam ha demanat al conseller que reconsideri la seva posició i faci allò que es va comprometre el Govern de les Illes Balears i que és de la seva competència, redactar un projecte, que per cert ha de tenir el vistiplau de la seva pròpia Conselleria. És més, Benejam remarca que si amb el pressupost més gran de la història del Govern de les Illes Balears no hi ha suficients diners per solucionar aquest problema, o no veuen convenient demanar-los als Fons Europeus, l’Ajuntament no té cap problema en acompanyar a la conselleria a Madrid a demanar finançament.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca