Les Illes Balears registren un màxim històric en un mes de novembre, amb 455.838 afiliats, un 8% de treballadors més que en el 2020 Les xifres d’atur se situen en 57.719 persones, un registre inferior al període prepandèmia i un 32% menys que fa un any

 

Les Illes Balears continuen encapçalant la reactivació econòmica, i acaba el mes de novembre amb un màxim històric d’afiliació en aquest període, i 455.838 persones afiliades, el que suposa un increment de 33.884 afiliats més (8,0%) respecte a novembre de l’any passat, la xifra més elevada de persones treballant en aquest període a les Illes Balears. A més, les Illes continuen liderant el creixement relatiu de l’afiliació a Espanya, que en aquest període va incrementar l’afiliació un 3,8% en el seu conjunt, a un ritme inferior a la meitat registrat a les Illes.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela ha presentat avui les dades del mercat laboral relatives a novembre, acompanyat del director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou. Negueruela ha ressaltat que el bon comportament del mercat laboral és fruit del treball conjunt amb els agents econòmics i socials, a qui ha agraït la tasca realitzada en tots aquests mesos de pandèmia, per posar en valor que les polítiques adoptades estan donant resultats positius.

En aquest sentit, el conseller ha indicat que encara és més rellevant el fet que les dades de les Illes liderin el creixement al conjunt del país, especialment en un mes, novembre, que sempre sol esser de decreixement ateses les condicions del mercat laboral.

L’atur se situa en 53.710 persones i ja és inferior a 2019

En el mes de novembre hi va haver 53.710 persones aturades, el que suposa una caiguda del 32,4% respecte a fa un any. Continua, per tant, produint-se un descens de persones aturades, que situen les Illes Balears com la comunitat que major reducció d’atur registra, amb 27.620 persones desocupades menys que fa un any. A més, i en sintonia amb les dades d’afiliació, l’atur també se situa ja en nivells inferiors a 2019, quan es va registrar un 7% més de persones aturades que en el 2021. Així mateix, la reducció de l’atur al conjunt de l’Estat és de gairebé la meitat que a Balears, un 17,4%.

Un altre fet singular és que l’evolució de l’atur de l’octubre de 2020 deixa a les Illes Balears en nivells ja molt similars a 2019. Efectivament, fa 2 anys l’atur es va situar en 50.586 persones, tan sols 1.400 menys que l’octubre de 2021, el que representa un diferencial del 2,8%.

Totes les Illes redueixen les seves xifres d’atur respecte a 2020, amb especial incidència a Pitiüses (-37%) i Mallorca (-32%), seguit de Menorca (-26,6%).

En termes intermensuals l’atur registra 5.771 persones més que en octubre.

La taxa d’atur se situà en l’11,2%, la més baixa en 12 anys

La taxa d’atur administratiu del mes de novembre es va situar en el 11,2%, una de les més baixes dels darrers anys. De fet, per observar una taxa d’atur similar a la del passat mes de novembre cal remuntar-se a l’any 2007. Així mateix, les illes Balears presenten una taxa d’atur molt més baixa que els 13,8 punts de mitjana nacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip