Les Illes Balears van ser el principal destí triat pels turistes estrangers a l’octubre per setè mes consecutiu L'arxipèlag és la comunitat autònoma que més ha recuperat el turisme perdut per la pandèmia: a l'octubre van arribar 1,18 milions de visitants, el 85% dels que ho van fer fa dos anys

 

Foto: Antxón Castresana©

Les Illes Balears van ser el principal destí d’Espanya que van triar els viatgers internacionals durant el mes d’octubre passat per setè mes consecutiu. Així ho posa de manifest l’Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (FRONTUR) feta pública avui per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Així, Balears va rebre a l’octubre un total de 1,18 milions de turistes, tant nacionals com internacionals. La xifra de turistes nacionals arribats a les Illes durant el desè mes de l’any va ser de 177.582, mentre que la de viatgers estrangers va ser d’1 milió, la qual cosa suposa recuperar un 85% dels quals van arribar el mateix mes de 2019.

L’arxipèlag ha aglutinat al setembre el 19,7% del total de visites internacionals registrades en el conjunt del país i el mercat alemany ha estat el que millor s’ha comportat al setembre a les Illes Balears, aconseguint acaparar a gairebé un de cada dos turistes germànics que visitaven Espanya.

A més, si se sumen els visitants nacionals, les Illes Balears han registrat fins a octubre un total de 8,3 milions de turistes, 6,1 milions internacionals i altres 2,2 nacionals.

El pla de Reactivació Turística impulsat pel Govern al començament de la temporada ha funcionat i va permetre mesos enrere posicionar a les Illes Balears en el mercat. Va comptar amb el suport de patronals i sindicats i amb el consens de la resta d’institucions de les Illes, i ha possibilitat que les Illes Balears acumulin set mesos consecutius de lideratge en turisme internacional. En aquesta línia, el mercat nacional continua mostrant-se millor que en 2019, la qual cosa demostra que l’aposta per “les línies de comàrqueting i patrocinis efectuada enguany han donat resultat”, tal com ha assegurat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, avui en roda de premsa.

Les dades fetes públiques avui per l’INE posen de manifest l’avantatge competitiu que ha suposat per a les Illes Balears ser un dels primers destins a obrir-se al turisme, la qual cosa ha portat a la destinació a liderar totes les estadístiques, tant en arribades com en despesa turística.

En aquest sentit, segons les dades de l’INE, les Illes Balears reben ara un turisme de major rendibilitat que el que arribava abans de la pandèmia. Es tracta d’un turista que roman més temps en el destí (gràcies a l’augment de l’estada mitjana) i que gasta més durant les seves vacances, tant per dia com en el conjunt de la seva estada.

En aquesta línia, el conseller ha ressaltat la importància que la despesa mitjana per turista no sols estigui per sobre de la mitjana nacional, sinó que supera en un 4% el que es registrava en 2019 en el mateix període, la qual cosa redunda en una major rendibilitat per a tot el sector turístic de les Illes Balears.

Així, les Illes Balears són al costat de les Illes Canàries les comunitats autònomes on més diners van gastar els turistes estrangers el mes d’octubre en tota Espanya. Amb un desemborsament de 1.113 milions, la xifra representa un 19,9% del total que aquests visitants van gastar en el conjunt del país, és a dir, 1 de cada 5 euros que un turista estranger gasta a Espanya, ho fa a les Illes Balears.

Al mateix temps, en l’acumulat anual, l’arxipèlag és la comunitat que més augmenta la seva despesa turística en els primers nou mesos de l’any, concretament un 289,8% fins als 6.982 milions d’euros. A més, la despesa mitjana per turista es va situar al setembre en 1.102 euros, per sobre de la mitjana nacional (1.089 euros).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip