Brussel·les dona llum verda al primer pagament de 10.000 MEUR a Espanya del fons de recuperació Espanya serà el primer país a rebre el primer desemborsament

 

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, i del vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis
ACN Brussel·les .- La Comissió Europea ha donat aquest divendres llum verda al primer pagament de 10.000 milions d’euros a Espanya del fons de recuperació. L’aprovació per part de l’executiu europeu arriba tres setmanes després que el govern espanyol fes la petició per al primer desemborsament, que és completament en ajudes a fons perdut. Espanya es converteix així en el primer estat comunitari en rebre el primer pagament, la resta de països amb el pla de recuperació aprovat només han rebut el prefinançament, que Espanya ja va rebre a l’agost i s’elevava a 9.000 milions d’euros. Els ministres de Finances de la Unió Europea, que es reuneixen dimarts, han d’aprovar ara el primer desemborsament a Espanya.
El primer pagament està condicionat al compliment de 52 objectius fixats al pla de recuperació que es corresponen a àmbits diversos, com la mobilitat, l’energia, el mercat laboral o la política fiscal.

“Els objectius assolits demostren passos significants en la implementació del pla de recuperació i resiliència d’Espanya”, apunta en un comunicat la Comissió Europea, que subratlla que Espanya ja havia complert a finals del segon trimestre la majoria d’objectius per accedir al primer desemborsament.

El pla de recuperació d’Espanya s’eleva a 69.500 milions d’euros en ajudes. El govern espanyol no ha demanat accedir als préstecs que té assignats, que s’eleven a 70.000 milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip