Demà se celebra el Dia dels Drets Lingüístics Es compleix un any de la posada en marxa de l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics a les Illes Balears

 

Aquest dissabte, 4 de desembre, es commemora el Dia dels Drets Lingüístics, una iniciativa sorgida al País Valencià que s’ha fet extensiva a les Illes Balears. La finalitat d’aquest dia és remarcar la necessitat de garantir als ciutadans l’exercici dels seus drets lingüístics, com una manera de contribuir al seu benestar personal.

Amb motiu de la commemoració del Dia dels Drets Lingüístics, s’ha publicat un concurs sobre aquesta matèria a les xarxes socials, a través del perfil Baules de Llengua, de la Direcció General de Política Lingüística. Els ciutadans que hi participin podran conèixer millor els drets lingüístics que els emparen.

Coincidint amb la data, ara fa un any va començar a funcionar l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics (www.oficinadretslinguistics.caib.cat), encarregada de vetlar per la defensa i la promoció dels drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balears. L’Oficina depèn de la Direcció General de Política Lingüística, adscrita a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

Durant aquest any l’Oficina ha tramitat devers dos-cents expedients. Així, s’ha pogut oferir un servei d’atenció a la ciutadania que permet tramitar reclamacions sobre la vulneració de drets lingüístics, recollir suggeriments sobre la tutela d’aquests drets i també atendre consultes sobre drets lingüístics i la normativa que els empara.

Igualment, l’Oficina també divulga informació sobre la matèria. En aquest sentit, s’editarà un calendari de taula de l’any 2022 amb la finalitat que els ciutadans coneguin els seus drets lingüístics, passa prèvia indispensable perquè puguin reclamar poder-los exercir.

Altres indrets també disposen d’organismes similars, com l’Oficina de la Llengua Francesa del Canadà. Tots aquests organismes basen la seva actuació en la informació sobre drets lingüístics, la mediació i l’arbitratge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.