Un arbre d’arrels fortes i bons fruits

La setmana passada vam celebrar l’edició 4.000 del Setmanari El Iris i la presentació pública del diari digital eliris.cat, el primer que s’edita a Menorca en la nostra llengua.

L’acte va ser tot un èxit de convocatòria i suport. Vam comptar amb la presència de la presidenta i el vicepresident del Consell de Menorca, a mes de consellers de Mes per Menorca, Podem i Ciutadans, així com els alcaldes d’Alaior, Ciutadella i Ferreries, regidors, presidents i gerents de les dues patronals, el president i secretari general d’AMIC, d’associacions culturals i de persones que en una etapa de la seva vida han col·laborat al Setmanari El Iris.

El Iris és com aquell arbre de la plaça del poble on la gent s’hi reuneix al seu voltant per a xerrar, per a comentar el dia a dia, per a saber el que passa a la seva població. El Iris és un arbre que va cap als 80 anys, amb unes arrels fortes i que segueix donant fruits com són les seves publicacions, aquelles que formen el Grup Setmanaris i Revistes: Setmanari El Iris, Diari Digital eliris.cat, Revista DFerreries, trimestral Pàgines DFerreries, trimestral Foodies on Menorca, el portal gastronòmic foodiesonmenorca.com i publicacions com el Parenòstic Pagès i Mariner, les Pàgines Menorquines, els Quaderns de Gastronomia Menorquina, la revista turística Menorca Top Advisor,  i en unes setmanes la recuperació d’una de les nostres col·leccions històriques, les Monografies Menorquines, en una nova etapa sota el nóm de Monografies Menorquines Segle XXI.

Tot açò no hagués estat possible sense els que ens van precedir i van sembrar aquest arbre i el van anar regant dia a dia, esporgant, abonant la terra i tenint cura dels mals de les ventades, de les sequeres i tot allò que al llarg dels any s’ha patit, perquè no sempre ha estat un camí de flors i violes, sinó que hem passat, com totes les empreses, anys de bonança i anys de tempestes que ens han fet perillar més d’una vegada.

És per açò que ara més que mai, us convidam a formar part d’aquest projecte engrescador, de seguir donant informació i cultura a Ciutadella, a Ferreries i a Menorca i, perquè açò sigui possible us demanam el vostre suport fent-vos subscriptors, confiant-nos les vostres publicitats, perquè d’aquesta manera enfortim la cultura i la informació independent, al servei de la ciutadania, i amb la pluralitat necessària que tenen totes aquelles societats democràtiques, que estimen la cultura, les seves tradicions i miren amb seguretat les seves perspectives de futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip