Els principals teatres d’òpera del món seleccionen 66 cantants per la final del Concurs Tenor Viñas El certamen registra la participació més alta dels darrers 6 anys amb 597 inscrits de 60 països

 

ACN Barcelona .- Alguns dels teatres d’òpera més importants del món han seleccionat els 66 cantants que participaran en la fase final Concurs de Cant Tenor Viñas. Els artistes seleccionats, juntament amb els candidats que siguin escollits a l’audició del Liceu -que es farà entre el 19 i al 21 de gener- passaran a la segona prova, que tindrà lloc del 23 al 24 de gener al Conservatori Superior de Música del Liceu. Enguany el certamen ha registrat la participació més alta dels últims 6 anys amb 597 inscrits de 60 països. De totes les ciutats on es van fer les proves preliminars, Berlín és la que més participants aporta, amb 26 cantants. La segueixen Madrid i Nova York amb vuit, Milà amb set, San Francisco i Londres amb 5, Moscou i París amb 3 i Beijing amb un.
Els 66 cantants internacionals han estat escollits entre els 325 participants d’arreu del món que han fet les proves preliminars davant un jurat format per directors artístics dels principals teatres d’òpera del món. Concretament, els processos de selecció s’han fet a San Francisco Opera, Opéra National de París, The Metropolitan Opera House (Nova York), Royal Opera House Covent Garden (Londres), Teatro alla Scala (Milà), Staatsoper Unter der Linden (Berlín), Teatro Real (Madrid), The Bolshoi Theatre of Russia (Moscou) i el National Centre for the Performing Arts (Beijing). La selecció ha estat molt equiparada: 35 homes i 31 dones.

Entre els 325 cantants estrangers inscrits i els de l’audició de Barcelona, el Concurs ha registrat enguany la participació més alta dels darrers sis anys: amb 597 cantants de 60 països diferents.

La prova final se celebrarà el 28 de gener al Gran Teatre del Liceu i en acabar es farà públic el veredicte del jurat. Dos dies després, el 30 de gener, els guanyadors seran els protagonistes d’un concert final amb orquestra en el mateix escenari. La prova final i el concert es podran seguir per streaming.

En aquesta 59a edició el Concurs repartirà fins a 110.000 euros en premis: 72.000 euros en 6 premis oficials; 13.000 euros en 4 premis especials i de dos premis en forma de contracte; 25.000 euros repartits en 4 premis extraordinaris, a més de 12 premis en forma contracte i 16 borses d’estudi. Tot plegat, amb l’objectiu d’impulsar la carrera operística de joves cantants amb talent i capacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip