Sant Lluís tria quatre de les propostes dels ciutadans als Pressupostos Participatius 2021 

 

La votació de les diferents propostes presentades a la convocatòria dels Pressupostos Participatius 2021 ha conclòs amb quatre projectes escollits. Cal recordar que la dotació pressupostària per a aquesta iniciativa és de 100.000 euros, i que totes les propostes presentades per la ciutadania s’han sostmès a l’anàlisi tècnica i econòmica per garantir-ne la viabilitat, fet que implica algunes petites modificacions en alguns dels projectes. Cal recordar que, després de les votacions, resulten escollides les propostes més votades fins a esgotar els recursos disponibles. En aquest cas, les quatre propostes escollides tenen un pressupost cadascuna de 25.000 euros (el màxim permès a la convocatòria), i són les següents:

Ampliació del carril bici de Sant Lluís a Alcaufar – 165 vots.
Ampliació del carril bici de la carretera Sant Lluís-Alcaufar, millorant la connexió amb alguns nuclis rurals, S’Algar i Alcaufar. Aquesta carretera té dos encreuaments molt perillosos per ciclistes i vianants. Es proposa una actuació parcial, degut a la insuficiència del pressupost, i està condicionada a l’autorització del Consell de Menorca per poder actuar, ja que la competència en aquest tram no és municipal.

Eliminar barreres arquitectòniques – 132 vots.
Eliminar les barreres arquitectòniques de les zones públiques prioritzant fer rampes a tots els passos de peatons. Els Serveis Tècnics municipals determinaran les zones de més urgència en funció del pressupost disponible.

Zones d’ombra al Cós – 109 vots.
Des de fa temps, es parla d’aconseguir més ombres i zones més verdes, que a part de donar qualitat al poble, permetin allargar i gaudir del temps de passeig i consum al poble. Posar més testos grans amb petits arbres, que crearien un espai molt més agradable, tant estèticament com ambientalment. La proposta original incloïa instal·lar veles, però no se’n poden posar per raons tècniques.

Perllongació carril bici-vianants entre Cala Torret i Biniancolla – 101 vots
Continuar el màxim possible el carril bici cap a Biniancolla, pel Carrer de S’Oronella. Després de l’anàlisi dels serveis tècnics, es proposa un pas de peatons amb prou visibilitat i reducció de velocitat per poder creuar de la vorera costat mar fins a la vorera del davant. La raó per la qual no es va continuar la vorera de la banda mar, és perquè és zona de Costes.

En total, 333 persones empadronades a Sant Lluís i majors de 16 anys han votat a través de la pàgina web municipal, i s’han comptabilitzat un total de 962 vots, tenint en compte que cada persona podia votar fins a tres propostes.

El resultat global de la votació, incloent aquelles propostes que queden descartades, es pot veure a la taula següent:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.