Arriben els dies de brou

Ingredients d'un bullit

La 8a edició d’Els Dimecres és dia de Brou s’inclou al programa d’activitats de Menorca Regió Gastronòmica Europea. Un esdeveniment gastronòmic consolidat a l’illa gràcies a l’aposta de l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries per introduir aquest plat tradicional a les cuines dels restaurants.

Un altre dels reptes de l’esdeveniment és dinamitzar el sector de restauració en temporada baixa amb la peculiaritat de fer-se un dia concret entre setmana. Dimecres ha esdevingut el dia per excel·lència per degustar aquest plat des de fa set anys.

El Brou s’ha posicionat com a producte gastronòmic durant l’hivern perquè visitants i turistes el coneguin i degustin. Un plat típic de la cuina menorquina que s’inclou a la cuina espanyola com a plat calent: cocido madrileny, caldo gallec, escudella catalana, olla aranesa…

El plat de Brou té a Menorca una connotació de plat calent per a un dia de fred, per això l’esdeveniment es realitza al desembre i al gener atès que amb l’inici de les baixes temperatures és més desitjable.

El bullit és un plat molt complert que es pot preparar de diverses formes i ingredients però en la seva essència els ingredients principals són: carn de vedella xenc, gallina, patates, ciurons, tomàtiga, ceba, bastanaga, herbes de sopa, pasta per a sopa , sobrassada…

El Brou Menorquí es pot servir de multitud de maneres, encara que el més típic és fer-lo en dos plats, primer plat de sopa (brou) afegint fideus, i un segon plat amb les patates, els cigrons i la carn.

El menú especial a 15 euros pot degustar  des de dimecres dia 1 de desembre, durant dos mesos – els dimecres 1, 15, 22 i 29 de desembre, i 12, 19 i 26 de gener-, tota la informació estarà disponible a www.gastronomiamenorca.és. A més dels dos plats que componen el Brou menorquí s’inclou aigua o copa de vi, pa i postres al menú.

Vuit restaurants de l’illa especialitzats en cuina menorquina participen a la vuitena edició:

Aquarium Port Ciutadella (Moll del Port, Marina 99 – Ciutadella. Tel 971386700)

Jaume II, (Plaça Jaume II, 26 –Ciutadella. Tel 971480046)

Molí d’es Racó (Major, 53 – Es Mercadal. Tel 971375392)

Hotel Jeni & Restaurant (Mirada del Toro, 81 – Es Mercadal. Tel 971375059)

Meson Rias Baixas (Plaça Menorca, 1 – Ferreries. Tel 971374558)

Lloar Ferreries (Verge del Toro, 2 – Ferreries. Tel 971374181)

23 Can Avelino (Sínia Des Moret, 23 – Maó. Tel 971091744)

Casino Sant Climent (Sant Jaume, 4 – Sant Climent. Tel 971853722)

Els clients tindran l’opció també de poder fer ús del servei de menjar per emportar per si prefereixen degustar el menú a casa seva. Aquesta modalitat es va incorporar l’any passat a causa de la pandèmia per poder servir tots els clients interessats. Després dels bons resultats s’ha volgut mantenir el Take Away.

Per tant, el menú es podrà degustar tant als restaurants com a casa. Per a ambdues opcions cal reservar prèviament per facilitar l’organització i aplicar totes les mesures establertes per prevenir la COVID-19.

Aquesta acció compta amb la col·laboració de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i PIME Menorca. A més, també del suport de Made in Menorca, Regió Europea Gastronòmica, Foodies on Menorca i Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.