Iceta sobre la llei audiovisual: “Trobarem un acord en el qual es compleixi el que mana la Constitució” El ministre de Cultura apunta a quotes de producció, de distribució o a suports directes de recursos

 

ACN Madrid .- El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, s’ha mostrat convençut que s’arribarà a un acord amb ERC amb la llei audiovisual “en el qual es compleixi el que mana la Constitució”, que és que “les llengües espanyoles que no són el castellà són objecte d’especial protecció”. Iceta ho ha dit durant la 27a edició dels Premis Forqué. Segons el ministre, aquesta especial protecció es pot assegurar “amb quotes de producció, amb quotes de distribució i també amb suport directe de recursos a les produccions”. “S’ha de trobar aquest equilibri i el trobarem a la llei”, ha reblat.
ERC està negociant amb el govern espanyol obligar les plataformes audiovisuals, també les internacionals com Netflix, HBO Max o Amazon Prime Video, a finançar produccions en català. La proposta que hi ha sobre la taula podria suposar uns 15 o 20 MEUR anuals. La norma preveu que les plataformes hagin de destinar un 5% dels ingressos al finançament anticipat d’obra europea. El govern espanyol s’ha obert a establir que cada any un 0,7% d’aquesta quota hagi d’anar a producció en català, gallec o basc.

Els republicans admeten la impossibilitat d’imposar a Netflix o HBO tenir un 6% del catàleg en llengües cooficials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.