Autoritzat l’acord marc per a contractar el subministrament d’implants mamaris per als centres hospitalaris de les Illes

El Consell de Govern ha autoritzat al Servei de Salut la tramitació de l’acord marc del qual derivarà la contractació del subministrament d’implants mamaris, extensors mamaris/tissulars, malles, empelts tissulars i pigments per a micropigmentació per als centres hospitalaris del Servei de Salut de les Illes Balears, per un valor estimat de 941.007 €. Aquest contracte tindrà una vigència de dotze mesos amb possibilitat de pròrroga d’un període màxim de trenta-sis mesos més.

L’ús d’implants mamaris és una de les opcions per reconstruir la mama després de la cirurgia de mastectomia total.

Aquest tipus de reconstrucció es pot fer al mateix temps que la cirurgia d’extirpació del teixit cancerós. Així, s’eviten ingressos hospitalaris posteriors, es conserva la pell amb millors resultats estètics i es redueixen els efectes psicològics que acompanyen la resecció de la mama. Altres vegades, es proposa la implantació de pròtesis, deixant un expansor que permet que la pell s’estiri per, posteriorment, fer l’implant amb èxit. A més, és possible que calguin empelts tissulars per suplir pell o teixits per sustentar l’implant o les malles que permetin la reconstrucció.

Per aquest motiu, tant els implants com els expansors han d’estar disponibles en diferents mides, perfils i volums que permetin l’adaptació perfecta a les necessitats de les pacients. Així, es pot reconstruir la mama mantenint una simetria adequada i procurar una autoestima elevada de la pacient.

El Govern de les Illes Balears ha de garantir el bon funcionament del sistema sanitari públic exercint les diferents facultats que les lleis específiques li atribueixen, aplicant els seus recursos i mitjans organitzatius, emprenent accions encaminades a satisfer el dret de protecció de la salut i distribuint òptimament els recursos de què disposa per oferir les prestacions i els serveis sanitaris.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.