Cs Menorca demanarà al Govern que reforci el servei d’ambulàncies davant de la saturació que pateix per l’augment de casos de Covid-19

Eugenio Ayuso: “Els tècnics d’emergències sanitàries propis han demanat una ambulància de reforç durant tot l’any per poder prestar el servei de forma adequada”.

Maó, dilluns 13 de desembre de 2021. El grup Ciutadans (Cs) al Consell de Menorca instarà al proper ple al Govern balear a reforçar el servei d’ambulàncies a l’illa, que actualment està saturat per l’increment de casos de Covid -19.

Segons ha explicat el portaveu de Cs al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, “la demanda de trasllats en ambulància s’ha vist incrementada per la pandèmia de Covid-19, fet que genera que aquest servei es vegi desbordat de vegades, generant demores injustificables que han provocat nombroses queixes entre els pacients”.

“Aquest problema s’agreuja encara més a l’estiu, quan creix també el nombre de vehicles que circulen per les carreteres”, ha subratllat Ayuso, que també ha recordat que “Menorca és l’única illa que no compta amb un servei privat d’ambulàncies, una cosa que permet a Mallorca i Eivissa reduir la pressió sobre un servei públic on el temps de trasllat resulta essencial per poder salvar la vida als pacients”.

Així mateix, Eugenio Ayuso ha apuntat que “el sindicat FS-TES de tècnics d´emergències sanitàries insisteix en la necessitat de disposar d´una ambulància de reforç durant tot l´any, que estigui operativa almenys 12 hores diàries”. “Aquest vehicle addicional es va posar en marxa a les anteriors onades de Covid-19, però ara que s’estan disparant de nou els casos, encara no està operativa tot i ser totalment necessària”, ha afegit Ayuso.

“Per això, al proper ple demanarem al Govern que reforci el servei d’ambulància, ja que els mitjans actuals resulten totalment insuficients per donar una resposta adequada en temps i forma a les demandes de trasllat de pacients als centres assistencials”, ha conclòs Eugenio Ayuso.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.