Descobreix Menorca, també per Nadal

Menorca, tot un referent estiuenc de la Mediterrània, també pot ser una interessant destinació per a passar un Nadal diferent, lluny de les nostres llars… però gaudint igualment de totes les tradicions d’aquestes Festes: Fires, tallers, concerts, exposicions, patinatge sobre gel, Cavalcada de Reis… Però, a més, l’illa balear, Reserva de Biosfera des de fa gairebé tres dècades ofereix un valor afegit: poder dedicar uns dies a relaxar el cos i aclarir la ment, en família, en parella o amb amics… per iniciar amb força i entusiasme un nou any. I el privilegi de poder donar la benvinguda al 2022 al primer lloc d’Espanya on veure clarejar: la Porta d’Eos, a Calesfonts (Maó)

ACTIVITATS

1– Fires de Nadal. A Alaior se celebrarà a la Plaça des Ramal, del 17 al 24 i del 27 al 31 de desembre. Es Migjorn l’acollirà el 18 i 19 de desembre. I a Sant Lluís tindrà lloc el 18 i 19 de desembre, al Pla de Sa Creu.

2– Concerts. A Maó (17) i Ferreríes (18 de desembre), ‘Christmas Songs’, (https://bit.ly/3IgdPoe), a càrrec d’Ignasi Terraza Trio i Randy Greer. A Ciutadella, el Pepit, Festival de Músiques Urbanes de Menorca, Sala Canal Salat (25 de desembre, a les 20:20 h https://bit.ly/3EmMTRB). I a Sant Lluís, Black Spirituals by Erwyn Seerutton, a càrrec d’Erwyn Seerutton, Pere Arguimbau, Manuel Álvarez i Guillem Pons, a la Sala Albert Camus (28 i 29 de desembre, a les 20:30h).

3– Tallers de Cuina. A Maó, ‘Un Nadal per llepar-se’n els dits’, al Museu de Menorca (30 de desembre, a les 18:00h), dirigit a joves a partir de 7 anys, perquè coneguin la rebosteria típica nadalenca. A Ciutadella, ‘Dolços de Nadal’, tres tallers a Can Saura (14 al 16 de desembre), per ensenyar a cuinar plats com ‘Sopa de pa i vi amb arrop’, ‘Sopa de xocolata blanca’ o ‘Turró de quicos’ .

4– Exposició de Diorames de Nadal. 50a edició d’aquest esdeveniment organitzat pel grup de pessebristes, dedicada aquest any als Belens del món. Podreu veure’s a la sala Sant Antoni, de Maó (del 17 de desembre al 5 de gener. https://bit.ly/3rwO1OJ).

5– Pista de gel. Al Poliesportiu Municipal d’Alaior (del 17 de desembre al 9 de gener, de 10:00 a 14:00 hi 17:00 a 21:00. Tancat: 25 de desembre, 1 i 6 de gener).

6– Exposicions d’art. ‘Distància____Social’ (https://bit.ly/3DiEz40) es podrà veure a Ca n’Oliver, Maó (fins al 9 de gener) i al Roser de Ciutadella (del 15 de gener al 5 de març). I el LÔAC –Alaior Art Contemporani (https://bit.ly/3DkTzOD) ofereix la seva impressionant col·lecció d’art contemporani amb obres d’artistes tan prestigiosos com ara Joan Miró, Miquel Barceló, Antoni Saura o Antoni Tapies (dimarts a divendres, de 17 :00 a 20:00 h; dissabtes i diumenges, de 10:00 a 13:30 i de 17:00 a 20:00 h).

7– Visites a la Menorca Talaiòtica. Dos dels seus grans referents –la Naveta des Tudons (al costat de Ciutadella) i la Torre d’en Galmés (Alaior)– es poden visitar gratuïtament tot l’hivern. L’illa és un museu a l’aire lliure, amb molts altres jaciments que es poden visitar lliurement. (http://www.culturamenorca.org/ ).

8– Travessia nedant al port de Maó. Un clàssic nadalenc per a tothom que s’animi a experimentar-ho (26 de desembre, a les 12:00h). Però, a més, les mil i una cales de l’illa es presten a fer el darrer bany de l’any… o el primer del 2022.

9– Concert de Cap d’Any. Se celebrarà al Teatre Principal de Maó –el coliseu operístic més antic d’Espanya amb gairebé dos segles d’història (1829)– a càrrec de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM). (29 de desembre, a les 20:00h)

10– Cavalcada de Reis. Ses Majestats els Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, arribaran amb vaixell al port de Maó per iniciar un recorregut pels principals carrers de la ciutat i oferir un discurs des del balcó de l’Ajuntament.

Aquesta és la Programació de Menorca per a aquest Nadal, subjecta a possibles canvis en funció de la situació sanitària de cada moment,

Més informació a: www.menorca.es

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.