Mas Bertran presenta les noves anyades d’Argila 2013 i Argila Rosé 2017 Les noves anyades de la gamma Argila es posen al mercat amb una imatge renovada, elegant i sofisticada

El celler Mas Bertran presenta les noves anyades de dos dels seus escumosos Clàssic Penedès insígnia: l’Argila Rosé 2017 i l’Argila 2013, tots dos de llarga criança i elaborats amb raïm de vinyes velles de més de seixanta anys. Les noves anyades, a més, surten al mercat amb una imatge renovada.

L’Argila Rosé 2017 és un escumós monovarietal ecològic, elaborat únicament amb sumoll negre provinent d’una vinya de seixanta anys. De fet, es tracta d’una de les poques vinyes d’aquesta varietat que hi ha al Penedès.

Per a la seva elaboració el raïm es va collir a mà, va ser transportat en caixes petites fins al celler on va ser curosament seleccionat i derrapat en una taula de selecció. Després d’una lleugera maceració a la premsa, va fermentar durant disset dies en dipòsits d’acer inoxidable per, posteriorment, fer-ho durant cinquanta dies més a l’ampolla. El tiratge es va fer el gener del 2018.

L’Argila Rosé 2017, de la qual se n’han produït únicament 2.411 ampolles, sintetitza a la perfecció la manera de fer i ser de Mas Bertran, unint innovació, respecte per la tradició i per l’entorn. I és que aquest Clàssic Penedès és un retorn a l’estil dels rosé del país veí fet amb una de les varietats més antigues de Catalunya. El resultat és un escumós de color salmó, nítid i brillant, amb bombolles fines i persistents. En nas presenta aromes frescos de fruits vermells de bosc; en boca, el gust és també de fruita vermella, amb una bombolla ben integrada, fina i cruixent, amb una acidesa que reforça la seva persistència i deixa un record i frescor duradors.

L’Argila 2013 està fet únicament amb xarel·lo collit a mà en vinyes de més de seixanta anys situades a 300 metres d’altitud i plantades sobre sòl calcareoargilós. El raïm es va derrapar i seleccionar al celler per fer una primera fermentació de quinze dies en dipòsit d’acer inoxidable. Posteriorment, ja en ampolla, la segona fermentació va ser de quaranta dies. El febrer de 2014 es va fer el tiratge i, finalment, se n’ha fet una producció de 8.740 ampolles.

A la vista és un escumós groc pàl·lid i brillant, amb reflexos daurats i una bombolla fina i persistent. En nas és net, presenta aromes de fruita blanca madura amb un fons de brioixeria. En boca ofereix una densitat amable, la bombolla fina s’integra donant la sensació de la fruita madura embolcallada amb untuositat; presenta una bona acidesa i és persistent.

Nova imatge per a la gamma Argila
Coincidint amb el llançament de les noves anyades de la gamma Argila, Mas Bertran ha apostat per renovar la imatge d’aquests dos escumosos. Per fer-ho, ha optat per un disseny que transmetés sofisticació, elegància i discreció, en consonància amb els dos Clàssic Penedès.

Mas Bertran
Mas Bertran és un celler familiar situat a Sant Martí Sarroca que elabora vins i escumosos amb les varietats autòctones del Penedès: el xarel·lo, el macabeu i la parellada, apostant alhora pel sumoll i la garnatxa en les seves creacions.

La innovació, el respecte per la tradició i per l’entorn són els pilars fonamentals de la filosofia de Mas Bertran. És per això que aposten per deixar que la natura prengui les regnes, intervenint el mínim possible per obtenir el màxim rendiment, vetllant constantment el mètode d’elaboració i fent conviure les últimes tecnologies amb els mètodes tradicionals. Tot plegat per aconseguir l’objectiu que els seus vins i escumosos traspuïn l’empremta i el terrer del Penedès.

Amb una producció anual mitjana de 90.000 ampolles, Mas Bertran Viticultors està present als mercats internacionals de Suècia, Itàlia, Suïssa, Estats Units, Japó i Singapur, a través de les seves marques: Nutt (vins) i Mas Bertran X80, Argila, Balma, la Graua i Mas Betran Ancestral (escumosos).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.