CARTA INFORMANT SOBRE LA SITUACIÓ DEL CAPELLÀ JEAN MARIE NGUELE Comunicat del Bisbe de Menorca

Estimats fidels cristians de Menorca:

Us escric aquesta carta per informar-vos d’una situació trista i dolorosa que s’ha produït a la nostra Diòcesi. Em refereixo al capellà Jean Marie Nguele, a qui vaig ordenar de prevere, ple d’alegria, el dia 10 d’octubre del 2020.

Pocs mesos després de la seva ordenació, però, va començar a manifestar una conducta impròpia d’un sacerdot. Hem intentat sense èxit ajudar-lo, prestant-li atenció psicològica, mèdica i espiritual per aconseguir la seva recuperació. Amb la finalitat de fer-li veure la gravetat del seu comportament li vaig fer arribar dos escrits (amonestacions canòniques) advertint-lo que, si persistia en la seva conducta, em veuria obligat a suspendre’l com a sacerdot.

Finalment, el dia 7 de setembre passat, a fi que la seva conducta no perjudiqués més el poble de Déu, vaig decretar la seva suspensió cautelar en l’exercici del ministeri sacerdotal. Alhora, vaig obrir una investigació prèvia, per informar la Santa Seu i presentar el seu cas al criteri de la Congregació per a la Doctrina de la fe. Simultàniament, des del bisbat, hem procurat escoltar i atendre totes les possibles persones perjudicades per aquest sacerdot.

En definitiva, la situació actual den Jean Marie Nguele és que està suspès en l’exercici del seu ministeri com a cautela, tot esperant el procediment que determini la Seu Apostòlica.

Rebeu la meva salutació afectuosa. Que tingueu un bon i sant Nadal.

✠ Francesc Conesa Ferrer, bisbe de Menorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.