Actes 8 Març

El president Sánchez destaca l’alt grau de vacunació dels espanyols i diu que “funciona” Ha apuntat que hi ha altres mesures que també han donat bons resultats, com ara la mascareta i l'ús de gel hidroalcohòlic

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge que la conferència de presidents serà dimecres a la tarda i servirà per estudiar “mesures compartides” que es puguin posar en marxa, ha dit, les properes setmanes. Sánchez ha reconegut que la incidència a 14 dies de 511 casos no és tan alta com la dels països de l’entorn però “no es pot donar per bona” i suposa un “risc cert i real per a la salut”. “Exigeix que intensifiquem les nostres accions”, ha afegit. Després d’elogiar l’alt grau de vacunació dels espanyols, també ha volgut llençar un missatge de “tranquil·litat”. “Hem caminat junts la part més dolorosa del camí i junts culminarem aquesta travessia protegint la salut dels nostres compatriotes”, ha apuntat.
Sánchez ha destacat que les xifres d’hospitalitzacions amb un augment tan important de casos demostren que la vacunació “funciona”, i ha destacat el ritme que s’està portant a l’Estat, amb gairebé un 5% de nens protegits amb una dosi en tres dies i mig milió de punxades només el divendres.

Un cop agraït l’esforç i la “solidaritat” de tots els espanyols en aquest sentit, ha apuntat que també hi ha altres mesures que també han donat bons resultats, com ara la mascareta i l’ús de gel hidroalcohòlic. Dit això, ha insistit que toca ara reunir els presidents per “repassar la situació i avaluar noves mesures que puguin posar-se en marxa al llarg de les properes setmanes”. “Compartirem la situació i les mesures amb els governs autonòmics”, ha reblat.

El president espanyol ha destacat que cal actuar “de manera coordinada”, com s’està fent, ha dit, des de fa 20 mesos. La conferència de presidents serà telemàtica i es farà des del Senat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.