El 24% dels espanyols menjarà gambes per Nadal

Gambes al caliu. Foto: Bep Al·lès©

El 71% dels espanyols consumiran peix o marisc aquest Nadal, així ho detalla l’Informe sobre la compra d’aliments per a les celebracions nadalenques a Espanya realitzat per ALDI. D’aquests, el 24% es decanta per les gambes, els llagostins i els escamarlans. L’interès per aquest tipus de productes xifra entre 100 i 300 euros la despesa mitjana de les famílies espanyoles a la compra d’aliments per Nadal.

En aquest context, Alejandro Sanahuja, gerent i xef d’O’Peregrino, assegura que hi ha algunes elaboracions que tindran molt d’èxit en les propostes nadalenques de les llars espanyoles. “Sopes i cremes de marisc, gambes en tempura i ostres seran els principals protagonistes en aquestes festes” assegura el xef de la marisqueria.

Per aprofitar al màxim les possibilitats que té el marisc una bona opció és utilitzar “els fons i els sucs de gambes, llagostins i escamarlans per fer les bases de salses i brous”. Tot i això, Alejandro Sanahuja reconeix la importància de “utilitzar aquests productes en les proporcions necessàries i tenir molta cura amb el punt de sal”.

Una altra de les opcions més tradicionals és recórrer a les gambes, un producte molt demanat i amb una gran acceptació entre els comensals. En aquest sentit, Alejandro Sanahuja convida a “allunyar-se de les coccions clàssiques per innovar amb un producte que ofereix grans possibilitats”. Una de les tècniques que ha guanyat pes en els darrers anys és recórrer a la tempura. Perquè una tempura sigui perfecta cal posar molta atenció a la neteja del producte, “cal pelar les gambes amb delicadesa i vigilant per no arrencar la cua; a més, és indispensable retirar els intestins amb l’ajuda d’unes pinces”, afirma el xef. A la mateixa línia, Sanahuja destaca la importància que l’oli estigui a la temperatura òptima.

En aquest context, Alejandro assegura que “hi ha tècniques gastronòmiques, relativament fàcils d’incorporar a les elaboracions clàssiques, que poden elevar notablement la qualitat dels plats oferts en l’àmbit familiar”. Un bon exemple són les ostres gratinades. “Moltes persones no consumeixen aquest producte pel fet d’estar cru i, tot i això, assaonant amb pebre i cava i posat a gratinar al forn adquirim una elaboració nova a la qual molt pocs poden resistir-se” explica.

Sobre O’Peregrino

El restaurant O’Peregrino es va fundar fa més de 30 anys i ha esdevingut una de les marisqueries de referència a la Ciutat Comtal. La seva oferta gastronòmica posa en valor el producte gallec i incorpora les tècniques d’avantguarda apreses per Alejandro Sanahuja, gerent actual i propietari del restaurant, a l’Escola d’Hostaleria Hoffman de Barcelona. El tracte proper amb el client és un dels aspectes clau d’aquest establiment on la gran majoria dels comensals es deixen aconsellar pel metre segons el producte fresc disponible i les noves incorporacions de la carta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.