La Menorca Talaiòtica rebrà un milió d’euros de l’Estat gràcies a les negociacions del senador Vicenç Vidal en el marc dels PGE

Foto: Pau Gener Torres©

Més per Menorca celebra que el senador de designació autonòmica per les Illes Balears, Vicenç Vidal, hagi assolit, en el marc de les negociacions de suport als Pressupostos Generals de l’Estat – PGE- de 2022, quatre grans fites que beneficien les Illes Balears: el traspàs de les competències de Costes a la CAIB durant l’any que ve amb una reunió tècnica entre la Conselleria de Medi Ambient i l’estat dins el primer trimestre; un milió d’euros per a la protecció de la posidònia a les Illes Balears; 300.000 euros per al foment de la llengua catalana com a eina de cohesió social; i un milió d’euros per al pla de gestió de la candidatura de Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Els menorquinistes celebren l’arribada d’aquestes grans inversions que beneficien l’illa i assenyalen que el treball conjunt de Més per Menorca amb el senador Vicenç Vidal dona els seus fruits:

El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular, Miquel Àngel Maria, ha col·laborat amb el senador Vidal perquè la candidatura Menorca Talaiòtica tengui finançament estatal al ser la candidata espanyola a patrimoni mundial de la UNESCO. El resultat és un milió d’euros per a la protecció, conservació i difusió d’aquesta joia cultural.

Per altra banda, cal recordar que el març de 2020 es va aprovar al Parlament de les Illes Balears una moció de Més per Menorca on es demanava al Govern de les Illes Balears la reclamació de les competències de Costes al Govern Central. A més, des del departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular, el conseller Josep Juaneda, ha treballat en aquest sentit i ha insistit tant al GOIB com al Govern Central de la necessitat d’una gestió més directa i propera de Costes per a donar resposta a les necessitats reals de l’illa. Juaneda també va demanar acabar amb l’infrafinançament per a Costes IB, ja que s’havia notat un retrocés en la conservació dels sistemes dunars i dels ecosistemes marins. Els ecosobiranistes destaquen que “gestionar la nostra costa ens permetrà millorar molts dels aspectes als quals ara no s’arriba correctament, per tant, és una gran notícia per a la ciutadania de Menorca”.

L’altra inversió que ha assolit Vidal és l’arribada de 300.000€ per al foment de la llengua catalana, que arriba en un moment clau on les dades demostren que l’ús de la mateixa s’ha vist minvat en els darrers anys. Des de Més per Menorca consideren que “és imprescindible protegir la nostra llengua, és un dels tresors més importants que tenim”.

Els menorquinistes consideren que aquesta fita “és una important victòria del sobiranisme” i destaquen la utilitat del senador Vidal al Senat, que “ha treballat de valent perquè les reivindicacions dels menorquins i menorquines arribin a Madrid”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.