Leire Pellejero, guanyadora del premi Becatalaiotica 2021

Leire Pellejero és la guanyadora de la cinquena edició de Becatalaiòtica 2021, una iniciativa d’Amics del Museu de Menorca que compta amb el suport del Consell Insular de Menorca (CIM). El premi és una beca d’estudis de 2.000 euros.

L’anunci es va fer dissabte 18 de desembre a Talatí de Dalt durant l’acte de cloenda d’aquesta edició, que va reunir a una vintena de persones. A les 13 hores es va fer entrega d’un val per a una beca d’estudis valorada en 2.000 euros a Leire Pellejero. Tots els assistents varen convenir que la victòria de Pellejero era més que merescuda. Fa dues setmanes, realitzà un espectacle nocturn d’ombres xineses i dansa al jaciment de Na Comerma de Sa Garita que va captivar al públic.

Durant l’acte, dos dels organitzadors de Becatalaiotica, Maria Eva Melià i Biel Nadal, van improvisar un mural sobre una tela de 5 x 2 metres. L’objectiu era pintar a partir de la inspiració que proporcionen els monuments i el paisatge de Menorca, cosa que, de fet, és l’essència del concurs Becatalaiotica. L’endemà, aquesta tela es va convertir en bosses que seran repartides entre els assistents a l’acte.

Què és Becatalaiòtica?
El primer concurs de Becatalaiòtica es va celebrar el 2017 a iniciativa d’Amics del Museu de Menorca, amb el suport del Departament de Cultura del CIM. El certamen té com a objectius donar visibilitat al talent jove, reivindicar el valor inspirador del paisatge i promoure la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial entre nous públics.

La posada en escena de Becatalaiòtica té lloc a diferents jaciments arqueològics de Menorca Talaiòtica, on els finalistes (joves d’entre 16 i 25 anys) presenten un esdeveniment de caràcter lliure en el qual qualsevol camp de coneixement o mètode d’expressió és vàlid, mentre atorgui el seu lloc just al coneixement científic. El públic assistent és de cabdal importància, ja que és l’encarregat de valorar l’originalitat, el contingut i la capacitat de suggestió de les diferents propostes. El finalista que aconsegueix una millor valoració rep com a premi una beca d’estudis de 2.000 euros.

En aquesta edició, Talatí, Torre d’en Galmés, la necròpolis de Cala Morell, Torrellafuda i Na Comerma de Sa Garita han estat els escenaris dels esdeveniments presentats per Leire Pellejero, Noelia Mostajo, Sonia Buj, Aroa Dürst i Sofia Zamrik.

Becatalaiotica tornarà a començar de nou el 2022.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.