Educació, patronal i sindicats han signat l’acord de jubilacions parcials del professorat de concertada El document afecta als docents nascuts fins a 31 de desembre de 1961

La Conselleria d’Educació i Formació Professional finançarà la totalitat de les despeses de nòmina i seguretat social de la jubilació parcial dels docents nascuts fins al 31 de desembre de 1961 fins que assoleixen l’edat legal de jubilació. Així s’ha recollit avui al conveni signat pel conseller Martí March i pels representants de la patronal i els sindicats de l’ensenyament concertat.

El conveni també recull que la Conselleria assumeix la totalitat de les despeses de nòmina i seguretat social dels rellevistes dels centres concertats que cobren mitjançant nòmina delegada així com, si s’escau, dels cooperativistes de les cooperatives que es financen mitjançant mòdul íntegre. Aquests docents es fan càrrec de la jornada que deixen de fer els jubilats parcials.

Les sol·licituds de jubilacions parcials hauran de presentar-les els centres, a petició dels professors interessats i afectaran a les jubilacions parcials en què la reducció de jornada estigui compresa entre un mínim del 25 per 100 i un màxim del 75 per cent. El jubilat parcial haurà d’acreditar una antiguitat com a mínim de 6 anys en nòmina delegada o com a soci cooperativista finançat mitjançant mòdul íntegre, en el moment d’iniciar-se la jubilació parcial.

A partir de gener de 2023, la Conselleria d’Educació i Formació Professional es compromet a començar la negociació de la jubilació parcial per als nascuts a partir de l’1 de gener de 1962.

Per les entitats patronals de l’ensenyament privat concertat han signat l’Associació Autonòmica Educació i Gestió-Escola Catòlica de les Illes Balears (EiG-ECIB) i de la Federació Espanyola de Religiosos d’Ensenyança Titulars de Centres Concertats a les Illes Balears (FERECECA-ECIB), l’Associació de Centres d’Ensenyança de les Illes Balears i Confederació Espanyola de Centres d’Ensenyança de les Illes Balears (ACENEB-CECEIB), la Federació d’Escoles Infantils de la Petita i Mitjana Empresa de Balears (FEIPIMEB), Fòrum per la Qualitat (FOQUA) i la Unió de Associacions, Centres i Federacions d’Assistència a Persones amb Discapacitat de Balears (UNAC).

Per les organitzacions de titulars han signat la Sectorial de Cooperatives d’Ensenyament de la (UCTAIB).

Per les organitzacions sindicals han signat FE-USO Illes Balears, STEI, FSIE Illes Balears, FeSP-UGT Illes Balears, i FE-CCOO Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.