Clos de la Terra negre

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre jove amb una excel·lent relació qualitat preu i que ens pot acompanyar en el dia a dia. Es tracta del Clos de la Terra negre, elaborat pels Cellers Unió en el si de la DO Catalunya amb un cupatge d’Ull de Llebre i Garnatxa.

Nota de tast

Aspecte: Color vermell cirera amb rivet violaci.

Nas: Aroma net, afruitat, amb suaus confitures.

Boca:  Agradable, amb fruites com la grosella o la mora. Final persistent.

Maridatge

Vi ideal per a maridar amb carns vermelles a la graella, com per exemple els talls nobles de la nostra vaca vermella de Menorca. Mitjanes, entrecots, chateubriand… al caliu o a la planxa.

Llom amb esclata-sangs i patates fregides. Restaurant LOAR, Ferreries. Foto: Bep Al·lès©

També ideal per acompanyar plats de la nostra cuina de tardor, especialment aquells que tenen els bolets com a protagonistes. Llom de dos colors amb esclata-sangs, gírgoles amb sobrassada, cames seques amb llomillo de porc, llengua de porc amb cames seques, esclata-sangs a la graella i menjats dins un cóc.

Espatlla de be al forn. Restaurant Can Tolo, Ciutadella. Foto: Bep Al·lès@

Maridarà a la perfecció amb les carns d’anyell i de cabrit. Cuixes al forn, costelles al caliu, panadera de coll de be…

Frit de Tardor. Cuinat a casa. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per a compartir amb un frit mallorquí de tardor amb llom de porc, fetge de porc, patates, alls, llorer, pebres verd i vermell, grells, esclata-sangs, fonoll i moraduix.

Porcella al forn encomanada al Bar Bananas, Ciiutadella. Foto: Bep Al·lès©

No ens defraudarà amb unes costelles d’agulla de porc al forn amb patates o unes costelles de llom de porc al caliu, com també una bona porcella al forn.

Conill al caliu, a casa. Foto: Bep Al·lès©

Una gran opció per a fer unes carns a la brasa, des d’un conill acompanyat d’all i oli a una graellada de carn o un “asado” argentí.

El guanyador del sorteig ha estat Toni Bosch, subscriptor del nostre setmanari.

Si voleu saber més d’aquest vi blanc mediterràniament fruital el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella o també a la seva botiga on line www.vinum-menorca.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.