Mor als 90 anys Desmond Tutu, el Nobel de la Pau símbol de la lluita contra l’apartheid També va rebre el Premi Internacional de Catalunya i la medalla d'Honor del Parlament de Catalunya

 

ACN Barcelona .- L’arquebisbe sud-aficà Desmond Tutu ha mort aquest diumenge, dia de Sant Esteve, als 90 anys, segons l’agència Reuters. El 1984 va guanyar el Nobel de la Pau per la seva lluita no violenta contra l’apartheid. I anys més tard també li van arribar els reconeixements des de Catalunya. El 2000 va rebre la medalla d’Honor del Parlament i el 2014, el Premi Internacional de Catalunya. Precisament, quan va recollir aquest últim guardó, Tutu va defensar que els catalans puguin decidir el seu futur i va demanar diàleg al govern espanyol perquè, segons va dir, “les parts haurien de debatre la millor manera d’assolir la independència”.
Tutu va ser diagnosticat de càncer de pròstata a finals dels anys noranta i en els últims anys ha estat hospitalitzat en diverses ocasions per tractar infeccions associades al seu tractament contra la malaltia.

“La mort de l’arquebisbe emèrit Desmond Tutu és un altre capítol de dol en el comiat de la nostra nació a una generació de destacats sud-africans que ens han llegat una Sud-àfrica alliberada”, ha dit el president Cyril Ramaphosa després de la mort de Tutu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.