Rural RM, gelat artesà amb segell local elaborat amb llet de vaca vermella menorquina Per Mary Moro

Gelat rural RM, elaborat amb llet de vaca vermella menorquina

El que va començar sent una idea novedosa, potser una mica agosarada, ha donat pas a un producte local, artesà i de qualitat: els gelats de Rural RM tenen cada cop més presència als diferents pobles de Menorca, tant a botigues com a restaurants. Parlem amb Tomeu i Cati, les persones que hi ha al darrera.

És arribar la tardor i, amb ella, molts dels nostres hàbits i costums varien; una de les coses que de seguida canviem és l’alimentació: els plats que cuinem són més elaborats, i posem especial atenció a la nostra dieta després d’alguns excessos estivals. No obstant això, cada vegada més, ens resistim a abandonar certs plaers estiuencs, un d’ells és el gelat; plaer que ha passat a estar present al llarg dels 12 mesos de l’any. I és precisament des de l’any 2018 que els propietaris de Rural RM Gelat Rural aposten per aquest producte novedós, no només per la seva elaboració durant els 365 dies de l’any, també per com aquest està produit.

“El nostre és un gelat artesà, fet amb ingredients d’alta qualitat”

Elaborant el gelat rural RM

Tomeu i Cati, els responsables de que a la nostra illa puguem gaudir d’un gelat de qualitat, artesà i amb llet de vaca de raça vermella menorquina ens expliquen com va sorgir la idea de dedicar-se a produir gelat “la idea de fer gelat va ser una voluntat de reinventar-nos, fer quelcom una mica diferent al que estem acostumats al camp de Menorca; aquí ja hi ha molta gent que  produeix formatge -nosaltres actualment també en fem- però vam considerar que aquesta era una altra opció; si a més hi afegim el fet de fer-ho amb llet de vaca de raça vermella menorquina, el nostre gelat compta amb una gran diferenciació. Aquesta és ja la quarta temporada que el fem.” No sorprèn que el que va començar com a un projecte amb voluntat d’innovar i oferir quelcom nou, fins aquell moment, hagi agafat cos i presència arreu de Menorca “l’alimentació de les vaques és producte de la mateixa finca, fem servir poc concentrat, se’ls hi dóna una miqueta, però sense transgènics. La diferència amb els gelats als que la gent està acostumada és que el nostre és un gelat artesà, fet amb ingredients d’alta qualitat, amb llet fresca de vaca de raça vermella menorquina, tot de la nostra finca.”

La finca de Rural RM està en el Camí del Pilar

Gelat RM de menta amb xocolati

L’elaboració d’aquest producte de quilòmetre zero es duu a terme en Alputzer Vell, al Camí del Pilar “, sa finca fem venta directa del producte. Els menorquins hem passat a consumir gelat tot l’any, nosaltres en produïm durant els 365 dies, tot i que es nota que a l’estiu la demanda i el consum són més grans, arribant la tardor, sobretot durant els mesos d’hivern, molts restaurants tanquen; potser l’illa no és dels llocs on estiguem més acostumats a fer-ho, a prendre gelat habitualment, però estem canviant els hàbits, nosaltres ho hem notat en aquests 4 anys que portem dedicant-nos a fer gelats. Fora de la nostra finca es poden trobar i comprar a diferents punts de venda de Menorca: supermercats i botigues de producte local, i també a restaurants.” Alhora que estem canviant l’hàbit quant al consum que d’ell fem, el nostre paladar també ha deixat d’associar la paraula gelat a uns certs sabors, és molta la varietat que a Rural RM podem trobar en quant a gustos “els clients poden triar si el volen d’ avellana, bombó wafer, llimona, maduixa, mago, coco, vainilla, llet, menta amb xocolata, iogurt, xocolata o formatge; per restauració també en fem algun altre i per demanda la varietat que podem fer és infinita.”

Per acabar preguntem a Cati quina és la manera de menjar un bon gelat, deu haver-hi algun secret? “a cada casa hi ha diferents costums, hi ha qui el pren sol, hi ha qui acompanya un coulant de xocolata amb una boleta de vainilla…” Para gustos colores, en aquest cas direm que para gustos sabores!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.